Fosil krokodila dobio ime po Lemiju iz Motorheda

Izvor: Radio 021, 09.Avg.2017, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fosil krokodila dobio ime po Lemiju iz "Motorheda"

Lemi Kilmister, nekadašnji vođa hevi metal grupe "Motorhead", od sada ima i svog fosila, jer je grupa naučnika koja voli muziku Kilmistera, preminulog 2015. godine, dala ime Lemi primitivnom praistorijskom krokodilu.

Naučnici Prirodnjačkog muzeja u Londonu odlučili su da fosil nazovu "lemmysuchus" što znači "krokodil Lemi" u čast pevača i basiste, saopštio je danas muzej.

Fosil je pronađen početkom 20. veka u Engleskoj, a nedavno su se naučnici ponovo okrenuli >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << istraživanju tog krokodila koji do sada nije imao ime. Krokodil, koji je živeo u doba jure koja je trajala od 206 do pre 144 miliona godina, bio je dug 5,8 metara sa glavom dugom jedan metar.

Pevač i basista "Motorheda" (70) preminuo je 28. decembra 2015. posle kratke borbe s agresivnim kancerom. Rođen je 24. decembra 1945. godine u Stafordširu, u Engleskoj, i bio je cenjen kao muzičar i inovator još od ranih 70-tih kada je bio u bendu "Havkvind", a posebno tokom četiri decenije u "Motorhedu", najpoznatijem po hitu iz 1980. godine "Ace of Spades".

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.