FOTO: Rok se konačno vratio u novosadski Blok

Izvor: Radio 021, 24.Maj.2015, 08:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Rok se konačno vratio u novosadski Blok

Novosađani su u čast pola veka kvarta Blok ispunili Železnički park i uživali u dobrom rokenrolu na Rokstok festivalu.

Svirka je počela u kasno popodne, kada je bilo i manje posetilaca, ali se atmosfera zagrejala kako je mrak bio bliže - kraj je dočekalo čak 3.000 posetilaca. Posetioci starijih svirki sećaju se atmosfere koja nije izostala ni večeras, uprkos pauzi od četiri godine - čitave porodice, bajkeri i bajkerke, kao i slučajni posetioci družili su se dok su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << svirali The Dust, Ihtis, Johnny Almost, Green Line Band, Oldtimers Band, Zbogom Brus Li, Amajlija, Ožežis i Zona Katastrofe.

I bajkeri rade selfije

Premijerno je na ovom festivalu izvedena i himna Bloka, u koju su stale sve karakteristike ovog kvarta, a poznate lokalcima.

Svirka je počela oko 17 časova, a vreme je i ove godine poslužilo organizatore. Sviralo se, pevalo i igralo do kasno u noć, a nije zabeleženo da je bilo većih problema.

Ispred Železničkog parka parkirala se grupa bajkera i privlačila pažnju prolaznika.

Pažnju je privukao i bend Zbogom Brus Li, koji je izveo dve pesme posvećene, očekivano - FK "Vojvodina".

Ovogodišnji Blokstok festival poseban je zbog obeležavanja 50 godina Bloka. Ovom prilikom u MZ "Omladinski pokret" i okolini organizovano je niz manifestacija.

Organizatori se nadaju da će rok i narednih godina redovno dolaziti u Blok, bez višegodišnjih pauza. (Gorica Nikolin - Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli )

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.