FOTO: Promocija izviđača u OŠ Prva vojvođanska brigada

Izvor: Radio 021, 19.Sep.2014, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Promocija izviđača u OŠ "Prva vojvođanska brigada"

U Osnovnoj školi "Prva vojvođanska brigada" organizovana je promocija izviđaštva za učenike svih razreda.

Akcija je organizovana kako bi se izviđaštvo ponovo pokrenulo u Novom Sadu, jer je skoro zamrlo poslednjih godina. Od učenika koji pokažu spremnost da se priključe izviđačima formiraće se odred.

Učiteljica Sanja Stanković kaže za 021.rs da su deca oduševljena druženjem sa izviđačima.

Koordinator - izviđač Jovan Kocevski kaže za 021.rs da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je ovo samo početak duže akcije, jer je namera Saveza izviđača Srbije da u narednih pet godina odnovi rad 500 odreda širom zemlje. On navodi da je u Novom Sadu nekada bilo 10 odreda, dok ih sada ima dva, ali ni jedan nije povezan sa nekom školom.

- Ovo je pilot varijanta i želimo da ovim pokažemo ostalim sredinama kako može da se uspostavi dobra saradnja između izviđača i škola, jer smo uspeli da kroz program izviđačke sekcije uđemo u školu "Prva vojvođanska brigada" i da program sprovodimo kroz nastavne i vannastavne aktivnosti - navodi Kocevski.

On kaže da će od oktobra početi i posebna predavanja za učitelje i nastavnike, a biće poseta i drugim školama.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.