FOTO: Novosađani članovi stranke, čak i kada to ne znaju

Izvor: Radio 021, 01.Dec.2015, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Novosađani članovi stranke, čak i kada to ne znaju

Predizborne kampanje stranaka na lokalu uveliko traju, što dokazuju pojačane aktivnosti članova na animiranju potencijalnih birača.

Osim što kontaktiraju aktiviste, partije se sve češće obraćaju i građanima koji nisu u partiji, interesujući se za njihove stavove i planove za glasanje.

Te poruke su, kako je video jedan Novosađanin koji se javio našoj redakciji, čak i u vezi sa određenim protivzakonitim aktivnostima poput lekarskih pregleda, ali i raspitivanjima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << o davanju "sigurnog glasa". Pri tome, naš sagovornik kaže da nije član partije u koju ga svrstavaju.

"Zaista se ne sećam da li poznajem nekoga iz SNS, ali znam da su telefonom zvali i moju suprugu i mene, kao članove. Što se tiče poruka, ova (na fotografiji) je jedina, uglavnom smo dobijali pozive. Zvali su nas na neku manifestaciju u Bukovcu pre par meseci, pa onda na neku manifestaciju u gradu. Oni tvrde da sam ja njihov član i da mogu doći u gradski odbor da se uverim u to", kaže ovaj Novosađanin.

On kaže da je pre nekoliko dana dobio poziv iz Beograda, od članova partije koji su se raspitivali da li će dati siguran glas.

"Ja se nikad nisam učlanio u ovu partiju. Možda me je neko drugi predstavio kao člana, ali ja svoje lične podatke njima nisam dao", tvrdi ovaj Novosađanin.

Ko predstavlja stranački neaktivne Novosađane kao članove partije u Srpskoj naprednoj stranci nismo uspeli da saznamo. U gradskom odboru SNS uputili su nas na portparolku stranke i desnu ruku gradonačelnika Nadu Kobac, koja se ne javlja na pozive Radija 021.

Kako stranke komuniciraju sa građanima?

Opoziciona Demokratska stranka, nalik vladajućoj, interesuje se da li će građani glasati za nju. Prema rečima odbornika ove partije Gorana Radojeva, redovno se upućuju i pozivi za skupove, manifestacije i druge događaje.

"Sve građane koji su u nekom trenutku ostavili kontakt telefon, pre svega mislim na mobilne telefone koji su u našoj bazi, šaljemo pozive na događaje. Primer događaja  je i poslednja tribina, na kojoj je bilo više od 300 ljudi. Građanima se obraćamo i putem mejla, ali posedujemo veoma mali broj mejl adresa, mnogo češće ostavljaju ljudi telefone. Naravno, građanima koji nisu članovi obraćamo se neuporedivo ređe nego našim članovima i aktivistima", navodi Radojev.

On dodaje da će DS verovatno nekoliko puta građane direktno pitati za koga će glasati, ali tvrdi da u tome ne bi trebalo preterivati.

"Mi generalno već mesecima pozivamo građane da učestvuju u kreiranju predizbornog programa DS za Novi Sad, a o tome za koga će glasati sada ne pitamo. Mi ćemo verovatno građane pred izbore više puta pozvati u cilju informisanja ili poziva da izađu na izbore i daju glas, a u skladu sa svojim željama. Verovatno ćemo napraviti dva ili tri poziva građanima koji su ostavili broj ili izrazili želju za komunikacijom, i sa njima pričati o primedbama na rad stranke. Ako neko kaže da će glasati za neku stranku, to ne znači da će tako biti - to nama ne bi trebalo da bude merodavno, a na taj način se vrši prevelika presija za birače, koji to ne vole i sasvim je razumljivo", objašnjava on.

Više o lekarskim pregledima koje stranke nude građanima čitajte u našem tekstu OVDE.

Kako se deca zloupotrebljavaju u političke svrhe čitajte u našem članku OVDE. (Gorica Nikolin - Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli )

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.