FOTO: Novi Sad - Grad koji nestaje

Izvor: Radio 021, 24.Nov.2014, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Novi Sad - Grad koji nestaje

Novi Sad svoju urbanu sliku već dugo menja na način da mnogi Novosađani, a i sami stručnjaci za arhitekturu, nisu uvek zadovoljni time šta se gradi.

Ne prođe nekoliko dana da neka kuća ne bude srušena kako bi na njenom mestu nikla višespratnica. Ljudi prolaze i sa setom posmatraju nestajanje grada.

Umetnica Jesenka Jasniger Radovanović je u Ulici Lasla Gala napravila fotografije koje vam sada pokazujemo i koje su možda jasan pokazatelj toga kako se menja urbana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << slika grada i kakav to utisak ostavlja na Novosađane.

Ona je ispod fotografija samo napisala: "Svaki put kad dođem u Novi Sad shvatim da nedostaje još neki deo iz detinjstva, a ovaj čovek je valjda hteo još jednom da posedi u svom dvorištu ...".

Ona je za 021.rs rekla da su fotografije i potpis njeno umetničko viđenje situacije, pošto čovek koji sedi može biti i čuvar gradilišta.

- U svakom slučaju činjenica je da polako nestaje arhitektura za koju smo vezivali svoje odrastanje, na žalost, često bez mere i dobrog ukusa - kaže ona za 021.rs.

Kuća pre rušenja (Google Street View)

Rušenje pre oko tri nedelje

Podsetimo da je rušenje ove kuće u ulici Lasla Gala počelo pre nepunih mesec dana i da je u toj ulici, koja je bila jedna od najprometnijih do polovine XX veka (kao deo Železničke ulice, pre gradnje Bulevara Evrope), a kojom su prolazili i tramvaji, sada ostalo samo 3-4 kuće.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.