FOTO: Konji pasu na Novom naselju

Izvor: Radio 021, 30.Jul.2014, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Konji pasu na Novom naselju

Na Novom naselju jutros je viđen nesvakidašnji prizor - šest konja koji su se šetali Bulevarom Slobodana Jovanovića.

Kako je za 021.rs rekao jedan Novosađanin koji se zatekao na licu mesta, najpre ga je sve nasmejalo, ali se pita kako je moguće da se tako nešto dopusti.

"Živim blizu tog mesta. Krenuo sam na posao u pola sedam jutros i čekajući autobus ugledao šest konja kako pasu travu. Ne znam zašto, ali se preterano nisam íznenadio. Čini mi se da sam i pre viđao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nešto slično, samo na drugim lokacijama. Iskreno, bilo mi je smešno, jer ovde se svašta može očekivati", priča on za 021.

Šefica Odseka za zoohigijenu komunalne inspekcije Tatjana Vukašin kazala je za 021 da je u pitanju ergela "Bukinac" i da je njihova ekipa sa veterinarskom inspekcijom već nekoliko puta izlazila na teren po pozivima građana.

Kako navodi, verovatno je da će protiv vlasnika ergele Todora Bukinca biti podneta prijava zbog nemarnosti, jer su njegovi konji i ranije mnogo puta viđani na Novom naselju. "Imali smo i noćas prijavu da ih je pustio i planiramo prekršajno da ga gonimo zbog neadekvatnog držanja životinja. Žale se i iz kasarne Majevica da im uništavaju ogradu i ovo je višegodišnji problem", objašnjava ona za naš portal.

Kako je kazala, očigledno je da za konje nema dovoljno hrane i da je, prilikom poslednjeg obilaska terena, bilo zatečeno čak tridesetak konja. U pitanju su lipicaneri iz registrovane ergele.

U "Zoohigijeni" nam je rečeno da, iako su pojedini njihovi zaposleni videli jutros konje, oni nisu reagovali jer nisu dobili prijavu građana.

Podsetimo da je 021 već pisao o toj ergeli i o istom problemu pre dve godine. (Suzana Stojićević – Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli )

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Bio kosidba u Novom Sadu: Posle lama i konji pasu na Novom naselju

Izvor: Svet, 30.Jul.2014

U Novom Sadu jutros je viđen nesvakidašnji prizor.  Na Novom naselju, šest konja je šetalo Bulevarom Slobodana Jovanovića i paslo travu. “Živim blizu tog mesta. Krenuo sam na posao u pola sedam jutros i čekajući autobus ugledao šest konja kako pasu travu. Ne znam zašto, ali se preterano...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.