FOTO: Koncert podrške aktivistima Društvenog centra

Izvor: Radio 021, 25.Okt.2014, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Koncert podrške aktivistima Društvenog centra

Oko 200 ljudi okupilo se danas na koncertu u znak podrške Društvenom centru, čiji se aktivisti nedeljama bore protiv zatvaranje prostorija u kojima delaju već dve godine.

Nastupili su novosadski bendovi The Bomber, The Bayonets, Red Union, Frontline i hiphoperi sa Malte Sempliciment Tat - Triq.

"Ovaj koncert je prezentacija onoga sto DC ima da pruži novosadskoj kulturnoj sceni, ali ne može, jer je birokratija odlučila da nam zatvori prostor u kom bismo prezentovali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sve ovo. Veliko hvala novosadskim bendovima, publici, ali i malteškom rep sastavu koji je došao u Novi Sad da nas podrži", rekla je za 021.rs aktivistkinja Dragana Stanić.

Prethodne dve subote, aktivisti su protestovali jer ih je JP "Poslovni prostor" primoralo da napuste prostor u Kineskoj četvrti.

Podsetimo da se Društveni centar smestio u otključanu oronulu baraku u Kineskoj četvrti, bez struje i vode, nakon što su prethodno intervencijom vojne policije posle mesec dana boravka isterani iz kasarne "Arčibald Rajs" na Futoškom putu.

Uređenjem prostora u Kineskoj četvrti želeli su da naprave alternativni kulturni centar, gde bi građanima mogli da ponude sadržaje koji ne postoje u zvaničnim ustanovama kulture. Nedavno ih je na vratima dočekao katanac, sa porukom od zvaničnog vlasnika ovog objekta, JP "Poslovni prostor" koji ih je obavestio da je prostor zapečaćen.

Tako je i celokupna infrastruktura tog alternativnog centra ostala zaključana. Aktivisti DC-a su nakon toga započeli pregovore o legalnom zakupu ovog prostora, međutim, dobili su ponudu koju ne mogu da plate ni veliki komercijalni klubovi. (Suzana Stojićević)

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Koncertom protiv zatvaranja Društvenog centra u Novom Sadu

Izvor: Blic, 25.Okt.2014

Protest i koncert bendova za podršku Društvenom centru (DC) iz Novog Sada, treći put je danas održan ispred zgrade u kojoj se taj centar do nedavno nalazio, a iz kojeg su aktivisti isterani po nalogu Javnog preduzeća Poslovni prostor...Koncet podrške deo je serije protesta protiv odluke Poslovnog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.