Evakuacija u Antaliji zbog šumskog požara

Izvor: Radio 021, 27.Jun.2016, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evakuacija u Antaliji zbog šumskog požara

Turske vlasti evakuišu ljude iz letovališta Antalija na Sredozemnom moru nakon što se šumski požar proširio od uvale Adrasan prema antičkom lokalitetu Olimpos.

Požar je izbio u petak u delu Antalije pod imenom Kumluča, a u nedelju se ponovo rasplamsao u Adrasanu.

Dva helikoptera i avion angažovani su za borbu protiv vatre kako bi pomogli vatrogascima iz Antalije. Gašenje požara otežava vetar, zbog čega su vlasti i donele odluku o evakuaciji iz predostrožnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << iz Adrasana i Olimposa.

Direktor Jute Aleksandar Seničić rekao je za "Blic" da je skoro siguran da naše turističke agencije nemaju u ponudi ova letovališta.

"Taj deo obale namenjen je isključivo za turske državljane. Ako ima naših to je samo ako su otišli na put individualno", rekao je Seničić.

Autor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.