Eksplozija na glavnoj železničkoj stanici u Briselu

Izvor: Radio 021, 20.Jun.2017, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija na glavnoj železničkoj stanici u Briselu

Belgijska policija "neutralisala" je osobu koja je, kako je rečeno, nosila pojas sa eksplozivom na glavnoj železničkoj stanici u Briselu.

Mediji prenose da je policija upucala muškarca koji je bio opasan eksplozivom i da su odjeknule i eksplozije na stanici koja je odmah evakuisana.

"Dogodio se incident na centralnoj stanici. Osoba je nosila eksploziv oko pojasa. Vojnici su neutralisali tu osobu", rekao je portparol policije novinarima, prenosi Rojters. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Policija je evakuisala glavni trg u Briselu i blokirala oblast kod centralne stanice. Portparol vatrogasne službe Pjer Mej je potvrdio da se desila neka vrsta eksplozije na Centralnoj stanici, ali nije mogao da kaže šta ju je izazvalo.

On je rekao da su vatrogasci na licu mesta. Policija je poručila da je sada situacija "pod kontrolom".

Televizijska stanica HLN izveštava da je muškarac uzvikivao 'Alahu akbar!'. Zasad se ne zna da li u incidentu ima povređenih, ali su viđena kola Hitne pomoći. Belgija je u stanju visoke pripravnosti otkako su 22. marta 2016. bombaši samoubice ubili 32 ljudi u briselskom metrou i na aerodromu.

Autor: agencije

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.