Drastično manje krađa šahtova i rešetaka za slivnike

Izvor: Radio 021, 19.Avg.2014, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drastično manje krađa šahtova i rešetaka za slivnike

Krađa polopaca za šahtove i rešetaka za slivnike, do skoro hroničan problem Novog Sada, drastično se smanjila.

Prema poslednjim podacima, od početka ove godine ukradeno je 15-ak poklopaca šahtova i oko 150 slivničkih rešetki.

Prethodnih godina je nestajalo oko hiljadu, što rešetaka, što poklopaca na šahtovima godišnje. Šteta je tako na godišnjem nivou merena desetinama miliona dinara. Međutim, situacija je trenutno sasvim drugačija.

"Ovo je višestruko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << manji broj krađa u odnosu na prethodne, može se slobodno reći - decenije. Sigurno je da je ovakvom rezultatu značajno doprinelo i pojačano angažovanje policije na otkrivanju i privođenju osoba koje se bave krađom i otkupom poklopaca i rešetki", kažu za 021 u "Vodovodu".

U prethodnih nekoliko meseci u saradnji sa ZIG-om, "Vodovod" je sproveo akciju zaključavanja preko 5.000 slivničkih rešetki i poklopaca na teritoriji Grada i ona je evidentno počela da daje rezultate.

Jedna od ideja za rešenje ovog problema bila je da se poklopci šahtova i rešetke slivnika naprave od materijala koji neće biti toliko vredan da bi bio izazov za kradljivce, što bi bile legure gume ili plastike, objašnjavaju u "Vodovodu" i dodaju da se od tog poduhvata odustalo zbog slabe nosivosti i kratkog veka trajanja tih materijala.

Krađa poklopca šahta i bakarnih žica, zbog čega se do sada često nije ni vodilo suđenje zbog male vrednosti ukradenih stvari, ubuduće će biti kažnjavano i sa osam godina zatvora. Oni koji budu otkupljivali te ukradene stvari, bez obzira na njihovu vrednost, provešće u zatvoru i do pet godina. (Gordana Ćosić).

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Privođenje onih koji kradu i otkupljuju poklopce sa šahtova smanjilo broj krađa

Izvor: 24sata, 20.Avg.2014, 17:46

Od početka godine ukradeno je 15-ak poklopaca šahtova i oko 150 slivničkih rešetki, što je znatno manje nego ranije. Prethodnih godina, godišnje je nestajalo oko hiljadu rešetaka i poklopaca na šahtovima. Šteta je tako merena desetinama miliona dinara.

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.