Dostavljaju pice dronom

Izvor: Radio 021, 28.Avg.2016, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dostavljaju pice dronom

Kompanija "Domino Pizza Enterprises" planira da uskoro dostavljače pica na kućnu adresu zameni dronovima, prenosi CNN.

"Ne ide da vozilo od dve tone dostavlja pakete težine dva kilograma", izjavio je Skot Buš, generalni menadžer kompanije "Domino Pizza Enterprises" sa Novog Zelanda, koja je nezavisna od američkog lanaca picerija "Domino Pizza" i posluje u sedam zemalja.

"U Ouklandu su saobraćajne gužve ogromne i itekako ima smisla da transport prebacimo sa zemlje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na vazdušni saobraćaj", dodao je on.

Svaka mušterija koja naruči picu uz dostavu dronom će primiti obaveštenje kada mu se isporuka bude približavala. Nakon što kupac izađe napolje i pritisne dugme na smartfonu, dron će spustiti porudžbinu konopcem, a zatim će se okrenuti i odleteti nazad u piceriju.

Autor: 021

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.