Đilas: Prlainović je rekao istinu, klubovi se gase

Izvor: Radio 021, 30.Avg.2016, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Prlainović je rekao istinu, klubovi se gase

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas rekao je večeras da se Savez svojim radom i rezultatima izborio za to da od države dobije više para neg bilo koji drugi sportski savez.

On je kazao da postoji problem kad je reč o klubovima u Srbiji i da se izjava vaterpoliste Andrije Prlainovića nakon finala Olimpijskih igara odnosila upravo na klubove.

"Vaterpolisti osvajaju sve moguće medalje, ali se klubovi gase. Crvena zvezda je bila prvak >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Evrope, a danas jedva postoji. Partizan grca, Kragujevac se maltene ugasio. Mora se naći rešenje, da lokalne samouprave shvate da na fudbal ne može da ide 80 odsto, mora da se odvoji novac za vaterpolo, tekvondo, streljaštvo, rvanje, atletiku, veslanje", rekao je Đilas.

Predsednik KSS je rekao i da mora doći do privatizacije klubova. "Onda će Crvena zvezda moći da igra protiv Ludogoreca koji ima privatnog vlasnika i koji može da kupi igrače, a ne da ih dovodi bez obeštećenja. Dinamo Zagreb proda igrača za 20 miliona, a naši za dva, zato što se zna čije je... Savezi ne smeju da budu privatni, ali: Da, klubovi to moraju da postanu. Posebno u fudbalu i, donekle, u košarci. Neophodno je, inače ćemo svake godine da kukamo kako je Zvezdi i Partizanu malo falilo do Lige šamiona, a ustvari im fali toliko da ne možemo ni da zamislimo", rekao je Đilas.

On je gostujući na N1 rekao da posle odlaska sa funkcije KSS, ne razmišlja o povratku u politiku i naveo da je o odlasku sa čela KSS razmišljao i pre Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.