Denver Bronkosi osvojili 50. Superboul

Izvor: Radio 021, 08.Feb.2016, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Denver Bronkosi osvojili 50. Superboul

Denver Bronkosi savladali su Karolina Panterse 24:10 (10:0, 3:7, 3:0, 8:3) i osvojili jubilarni 50. Superboul u Santa Klari.

Nakon višenedeljnih priča o dvojici kvorterbekova, Pejtona Meninga i Kamerona Njutna su u potpunosti zasenile dve odbrane koje su vodile glavnu reč od prvog do poslednjeg minuta.

Predvođeni sjajnim Vonom Milerom i Demarkusom Verom, defanzivci Bronkosa su prevladali i poslali Meninga u zasluženu penziju sa drugim NFL prstenom.

MVP >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << lige Njutn ovaj put nije zaplesao, bio je bespomoćan sve vreme, a osim trčanja Džonatana Stjuarta od jednog jarda za tačdaun, Pantersi nisu pokazali ni promil onoga što smo gledali tokom blistave sezone od njihovog napada.

Njutn je skupio 245 jardi, ali nije bio ni blizu end-zone Bronkosa, koji su ga kao i Toma Brejdija pre dve nedelje konstantno "tukli", dva puta mu izbijali loptu nakon čega su postizali tačdaun, te sa sedam sekova spustili na zemlju.

Dve odbrane su oborile rekord Superboula sa ukupno 12 obaranja kvorterbekova. S druge strane, Mening kao da nije ni igrao, bacio je tek 141 jard i stigao svog šefa Džona Elveja bacivši i u četvrtom SB intersepšn.

Na kraju, nakon serije nemoćnih napada i pantova, Si Džej Anderson je istrčao tačdaun i definitivno nokautirao Panterse, a Mening konačno bacio loptu u end-zonu prilikom pretvaranja za dva poena.

Mening je odigrao najgoru sezonu i jedan od najgorih mečeva u karijeri, ali je ipak stigao do druge titule, prve sa Bronkosima i izjednačio se sa bratom Ilajem po broju prstenja.

Mening  je postao prvi kvorterbek u istoriji NFL koji je osvojio Superboul sa dva različita tima, 2007. je slavio sa Indijanapolis Koltsima. On je i najstariji kvoterbek koji je osvojio NFL prsten.

Autor: B92

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Denver pobjednik 50.Superboula

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Feb.2016

Denver Bronkosi savladali su Karolina Panterse 24:10 (10:0, 3:7, 3:0, 8:3) i osvojili jubilarni 50. Superboul u Santa Klari...Nakon višenedeljnih bajki o dvojici kvorterbekova, Pejtona Meninga i Kamerona Njutna su u potpunosti zasjenile dvije odbrane koje su vodile glavnu riječ od prvog do posljednjeg...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.