Danska platila 810.000 evra za podatke iz Panamskih papira

Izvor: Radio 021, 29.Sep.2016, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danska platila 810.000 evra za podatke iz "Panamskih papira"

Poreska uprava Danske saopštila je danas da je platila anonimnom izvoru 810.000 evra za podatke iz takozvanih "Panamskih papira", o više stotina mogućih utajivača poreza iz Danske.

"Materijal sadrži izvestan broj dokumenata o Dancima, koje smo očekivali, a njihov kvalitet je na istom nivou kao i slučajevi koji služe kao uzorci, a koje smo ranije dobili", naveo je u saopštenju rukovodeći u Poreskoj upravi Džim Sorensen. Poreska uprava će sada detaljnije analizirati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << taj materijal, dodao je on.

Vlada u Kopenhagenu je ranije ovog meseca opravdala plaćanje, navodeći da mora da koristi sve potrebne mere kako bi uhvatila utajivače poreza, koji kriju bogatstvo u, na primer Panami, sa ciljem da izbegnu plaćanje poreza u Danskoj. Danske vlasti su prethodno dobile besplatan "uzorak" podataka.

Procena poreskih vlasti je da su informacije dovoljno relevantne da se pokrene poreska istraga o nizu kompanija i pojedinaca navedenih u dokumentima.

Mediji su u aprilu objavili takozvane "Panamske papire", dokumenta jedne panamske advokatske kancelarije koja je svojim klijentima omogućavala da posluju preko off šor kompanija kako bi izbegli plaćanje poreza u matičnoj zemlji.

Među imenima navedenim u Panamskim papirima bili su i istaknuti političari, slavne ličnosti i sportske zvezde.

Autor: agencije

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.