Bugarski: Vojvodina u komšijama ima saradnike i prijatelje

Izvor: Radio 021, 28.Maj.2016, 21:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarski: Vojvodina u komšijama ima saradnike i prijatelje

Pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski izjavio je danas da saradnja u okviru Evroregije DKMT pokazuje da između Vojvodine i županija u Rumuniji i Mađarskoj nema granica i izrazio nadu da sledeće godine na tromeđi neće biti ograde koja je postavljena zbog migrantske krize.

Bugarski je na tradicionalnom svečanom otvaranju granica na tromeđi Srbije, Mađarske i Rumunije, koju organizuje Regionalna saradnja Dunav-Kriš-Moriš-Tisa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << (DKMT), podsetio da su u okviru te saradnje otvorena tri granična prelaza sa Rumunijom, spremljen strateški projekat za izmuljavanje reke Begej, realizovan projekat "Preko Tise" i stvorena je zajednička ponuda nautičkog turizma na Dunavu i Tisi.

“Hoćemo time da unapredimo društveno-ekonomski razvoj sa obe strane granice. Voleo bih kada bi i ova tromeđa bila stalni otvoreni granični prelaz, jer bi to olakšalo stanovnicima prograničnih regija da budu mobilni, a uveren sam da će u budućnosti to biti i ostvareno”, rekao je Bugarski.

Predsednik Saveta Županije Timiš Titu Božina rekao je da ograda koja je postavljena zbog migrantske krize nema veze sa tri naroda i neće ništa promeniti između država.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Bugarski: Bez granica iduće godine na tromeđi Srbije, Mađarske i Rumunije

Izvor: Blic, 28.Maj.2016

Pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski izjavio je danas da saradnja u okviru Evroregije Dunav-Kriš-Moriš-Tisa (DKMT) pokazuje da između Vojvodine i županija u Rumuniji i Mađarskoj nema granica...On je izrazio nadu da iduće godine na tromeđi neće...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.