Britanski Mirror: Novi Sad kao Pekam iz Mućki

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Jan.2015, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanski Mirror: Novi Sad kao Pekam iz "Mućki"

Ovako izgleda stranica u britanskom listu Mirror na kojoj je preneta priča iz srpskih medija o odluci komunalnog preduzeća da se osvešta voda iz gradskog vodovoda.

"Uprava srpskog grada Novi Sad pretpostavljala je da će osveštavanje vodovoda od njega načiniti religijsko svetilište, ali građani smatraju da je u pitanju ideja kojom bi se ponosio Del Boj lično", navodi list na svojoj web stranici.

U priči o Novom Sadu, Mirror podseća na epizodu "Mućki" snimljenu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << 1986. pod nazivom "Pekamsko čudo" u kojoj braća Rodni i Del pokušavaju da ubede sveštenstvo da su suze koje teku iz očiju kipa device Marije ustvari sveta vodica.

Ispostavlja se, međutim, da je u pitanju samo kišnica koja se sliva u statuu kroz krov koji prokišnjava.

Građani Novog Sada sebe sada doživljavaju kao junake tv serije posle tvrdnji da kroz česme u njihovim stanovima protiče "sveta vodica".

Da podsetimo, rukovodstvo Javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija iz Novog Sada, organizovalo je nedavno "osveštavanje" vode iz gradskog vodovoda, što su kasnije osudile neke političke stranke, nvo i ombudsman.

Mirror prenosi i reči portparola novosadskog vodovoda Tomislava Bokana:

"Zahvaljujući nama građani Novog Sada piće samo svetu vodu. Na ovaj način pokazujemo svoju duhovnost, ali i ukazujemo na veliku istoriju našeg grada".

List prenosi i pitanja novosadskih medija kao što su: "A, šta sa ljudima koji nisu hrišćani? Da li će im se dogoditi vampirska sudbina? Da li će im grla izgoreti, da li će se zadaviti? Ili će, možda, biti preobraćeni u drugu veru?

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.