Božić: Grad čini sve da se reše problemi u Stanu

Izvor: Radio 021, 03.Avg.2015, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Božić: Grad čini sve da se reše problemi u Stanu

Savetnik gradonačelnika Dragan Božić kaže da gradska vlast ulaže svakodnevne napore da se nađe rešenje za lošu finansijsku situaciju u JKP "Stan".

Preduzeću je zbog duga od 55 miliona dinara još od 29. maja blokiran račun, a prošle nedelje su privatni izvršitelji popisivali imovinu na osnovu tužbi radnika za neisplaćene zarade koje dostižu ukupnu sumu od oko 30 miliona dinara.

Božić za 021.rs kaže da je cilj grada da Stan opstane i da otplati nagomilane >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dugove koje su zatekli 2012. godine. - Trudimo se maksimalno da se isplate plate koje kasne nekoliko meseci, ali postoje dugovanja prema Poreskoj upravi i ona blokiraju račun, pa onemogućavaju isplatu zarada - navodi Božić.

On dodaje da redovno servisira dug na osnovu ugovora sa bankama i poreznicima, ali nije mogao da precizira kada će doći do deblokade računa. Božić smatra da će to biti čim prihodi Stana prevaziđu potraživanja.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.