Bogat program i besplatne aktivnosti za najmlađe Novosađane  u Zabavnom parku Starli

Izvor: Luftika.rs, 30.Sep.2016, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogat program i besplatne aktivnosti za najmlađe Novosađane u Zabavnom parku Starli

Ove jeseni, povodom početka nove školske godine, Zabavni park „Starli“ organizuje za decu ali i za roditeljite tri različita ciklusa besplatnih radionica. Naši najmlađi će imati priliku da učestvuju na brojnim besplatnim ekološkim radionicama o očuvanju vode i životne sredine, kao i da uče engleski jezik kroz igru i zabavu, a budući roditelji i sve mame i tate moći će da se informišu i saznaju više o porođaju, dojenju i nošenju beba na radionicama roditeljstva.
Ciklus >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << ekoloških radionica “Vodni agent” i  učešće u međunarodnom projektu “Vodne agencije”
Briga o ekološkom podizanju svesti kod najmlađih jedna je od vodećih tema koja je veoma zastupljena u kreativno-obrazovnim programima Zabavnog parka „Starli“, kao i koncept prostora koji je pažljivo osmišljen kako bi usmeravao i podržavao zdravo odrastanje svakog deteta uzrasta do 12 godina. Zbog toga će kroz ove radionice i Zabavni park „Starli“ biti uključen u sistem praćenja potrošnje vode kako bi deca racionalnije koristila vodu tokom igranja u Starliju, kao i kod kuće. Pored toga, Zabavni park “Starli” omogućio je i da se nekoliko osnovnih škola u Novom Sadu uključi u program projekta Vodni agent.
Radionica „Vodni agent“ U okviru prve radionice pod nazivom „Šta je to voda?“ mališani su se uz stručnu pomoć koordinatorke Vodne agencije u Srbiji bavili pojmom vode i sagledali su  prisustvo vode u svemu oko nas. Tokom radionice deca su pogledala i zanimljive video materijale i ilustracije i igrali se se i družili u igraonici Zabavnog parka “Starli”.
Starli.rs – Prisutni mališani su već na samom početku ciklusa, prihvatili ideju da kao Vodni agenti daju svoj doprinos očuvanju vode na planeti Zemlji. Demonstrirajući pravilno pranje ruku uz upoređivanje potrošnje na mernom uređaju koji je postavljen u Zabavnom parku “Starli”, shvatili su koliko mala promena ponašanja može izazvati veliku promenu u čitavom sistemu proizvodnje i potrošnje vode. Radionica je imala i kreativni deo, gde su mališani predstavli svoju vizuju Zemlje kao plave planete – rekla je koordinatorka radionica Majda Adlešić.
Starli.rs Kreativno-edukativne radionice na engleskom jeziku Kroz saradnju sa Centrom stranih jezika „Lexis“ mališani će u Zabavnom parku „Starli“ moći da prisustvuju zabavnim radionicama gde će saznati više i o Noći veštica, Danu zahvalnosti i ko je zapravo Deda Mraz i šta on to donosi deci koja su tokom cele godine bila dobra i vredna. Pored toga, decu i roditelje očekuje i sjajna zabava u igraonici Zabavnog parka, uz maskenbal, tipičnu američku gozbu i pisanje pisma Deda Mrazu! Radionice će biti održane tokom oktobra, novembra i decembra.
Starli.rs Radionice roditeljstva Radionice roditeljstva u Zabavnom parku “Starli” će  kroz  predavanja i druženja, pokušati da inspirišu i informišu mame o trudnoći i porođaju, kao i dojenju i nošenju beba. Učesnice će imati priliku uživo da dobiju odgovore na pitanja od dve mati iz novosadskog Udruženja “Mati” koje pružaju punu podršku drugim mamama tokom trudnoće i majčinstva. U okviru prve radionice roditeljstva koja će biti održana u subotu, 1. oktobra u 10 časova prisutni će se upoznati sa mitovima, potencijalnim problemima i izazovima tokom dojenja. Saznaće i šta je uticalo na tako nizak procenat dojenih beba u Srbiji, zašto je dojenje mnogo više od hrane, kao i koje su prednosti dojenja za majku, bebu ali i našu okolinu.
Starli.rs Sve radionice su besplatne, a učesnici samo treba da se prijave. Kako da se prijavite saznajte na ovom linku.
Ulepšajte ovu školsku godinu svojim mališanima, a i vi saznajte nešto novo!
U galeriji fotografija pogledajte najbolje trenutke sa prethodnih radionica u Zabavnom parku „Starli“.
#td_uid_1_57f1732365641 .td-doubleSlider-2 .td-item1 { background: url(http://foto1.luftika.rs/uploads/2016/09/starli-radionice-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_57f1732365641 .td-doubleSlider-2 .td-item2 { background: url(http://foto1.luftika.rs/uploads/2016/09/Vodni-agent-1-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_57f1732365641 .td-doubleSlider-2 .td-item3 { background: url(http://foto1.luftika.rs/uploads/2016/09/Vodni-agent-4-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_57f1732365641 .td-doubleSlider-2 .td-item4 { background: url(http://foto1.luftika.rs/uploads/2016/09/igraonica-starli-radionice-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_57f1732365641 .td-doubleSlider-2 .td-item5 { background: url(http://foto1.luftika.rs/uploads/2016/09/igraonica-starli-radionice-1-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; }
1 of 5
























 

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.