Bivši ministar ekonomije Francuske ne zna koliko košta kroasan

Izvor: Radio 021, 25.Okt.2016, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši ministar ekonomije Francuske ne zna koliko košta kroasan

Kandidat za predsednika Francuske Žan-Fransoa Kope rekao je da "nema pojma" koliko košta kroasan sa čokoladom, jedno od omiljenih francuskih peciva.

"Nemam pojma. Verovatno košta između 10 i 15 centi", rekao je predsednički kandidat konzervativne Republikanske partije u intervjuu za radio "Evropa1". Kroasan od čokolade košta oko 1,20 evra, navode francuski mediji.

Kope je posle intervjua naveo da ne zna cenu francuskog peciva, jer se hrani zdravo. "Priznajem da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ne kupujem često kroasane, jer moram da budem opezan sa kalorijama", rekao je Kope koji je inače i bivši ministar ekonomije Francuske.

Evropski političari često moraju da odgovaraju na pitanja o cenama osnovnih životnih namirnica, a odgovori pokazuju da oni nemaju dodira sa realnošću.

Kope je jedan od sedam kandidata za predsednika Francuske. Obavljao je funkciju ministra ekonomije od 2005. do 2007. godine, u vladi konzervativnog predsednika Žaka Širaka, posle čega je postavljen za generalnog sekretara Republikanske partije.

Podneo je ostavku na stranačku funkciju posle dve godine zbog optužbi o podmetanju lažnih faktura o finansiranju predsedničke kampanje bivšeg francuskog predsednika Nikole Sarkozija.

Predsednički izbori u Francuskoj održaće se na proleće sledeće godine.

Autor: Beta/ foto: Pixabay

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.