Bivšeg fudbalera maltretirali zahtevajući 3.000 evra

Izvor: Radio 021, 19.Sep.2014, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivšeg fudbalera maltretirali zahtevajući 3.000 evra

Sudija Osnovnog suda u Novom Sadu odredio je pritvor do 30 dana Zoranu J. (48) i Dragu Š. (32), osumnjičenim za iznudu 352.000 dinara od nekadašnjeg fudbalera i trenera Branka Latasa, vlasnika restorana brze hrane "Šiš ćevap".

Dvojica osumnjičenih za iznudu, uprkos opštem štrajku advokata, privedeni su u sud koji im je odredio jednomesečni pritvor. Novosadska kriminalistička policija ih je uhapsila u utorak popodne nedaleko od zgrade policije u momentu primopredaje novca. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Prema rečima Branka Latasa, problemi s dvojicom osumnjičenih nastali su u avgustu, kada su oni počeli intenzivno da dolaze u njegov lokal na Bulevaru Evrope. Maltretirali su devojku koja je bila zaposlena u lokalu, nakon čega je ona dala i otkaz.

U lokal su počeli stalno da dolaze i, kako priča Latas, odneli su mu i dokumentaciju u kojoj je, između ostalog, bila i potvrda da mu jedan čovek duguje novac. "Rekli su da će mi oni pomoći da naplatim taj dug. Govorio sam im da za tim nema potrebe i da sam sa tim čovekom u korektnim odnosima", navodi Latas.

Jednog dana su ga poveli u radio "Jasenjin", čiji je Zoran J. vlasnik, gde su ga maltretirali i tukli tražeći od njega 3.000 evra. "Rekli su da su imali troškove jer su navodno hteli da naplate taj moj dug i da imam rok do 15. septembra da im isplatim 3.000 evra", kaže Branko Latas.

Kako je ispričao za Dnevnik, pretili su mu da ništa ne prijavljuje policiji, jer navodno imaju svoje ljude u MUP-u, ali je on posle nekoliko dana ipak odlučio da slučaj prijavi i osumnjičeni su uhapšeni.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.