Besplatni zdravstveni pregledi četvrtkom u Domu zdravlja

Izvor: Radio 021, 26.Nov.2014, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatni zdravstveni pregledi četvrtkom u Domu zdravlja

Novosađani od 25 do 55 godina mogu besplatno, bez uputa i zdravstvene knjižice da provere svoje zdravlje svakog četvrtka, u naredne četiri nedelje.

Projekat "Svi za zdravo novosadsko srce" u organizaciji Doma zdravlja "Novi Sad" treći put se sprovodi u upravnoj zgradi Doma zdravlja, a danas akcija traje do 11 sati.

Građani mogu da urade laboratorijske analize, provere nivo šećera u krvi, holesterol, trigliceride, krvni pritisak i EKG, ali i indeks telesne mase. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Iz Doma zdravlja napominju da građani koji planiraju da se pregledaju ne treba da doručkuju.

Kardiovaskularne bolesti su danas vodeći uzrok smrtnosti u svetu. Prema podacima Instituta za javno zdravlje Vojvodine iz 2011. godine, kod Novosađana su kao uzrok smrti na prvom mestu upravo kardiovaskularne bolesti (49,1 odsto) i one su bile uzrok smrti svake druge umrle osobe u Novom Sadu. Oko 65.000 Novosađana je u grupi veoma ugroženih od akutnog  infarkta i šloga.

Glavni cilj projekta je da se u narednom periodu, od 2014. do 2019. godine, smanji učestalost faktora rizika, a samim tim i učestalost oboljevanja od infarkta miokarda i moždanog udara i smrtnost od tih bolesti.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.