Besplatne kabine na Štrandu udruženjima osoba sa invaliditetom

Izvor: Radio 021, 24.Apr.2015, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatne kabine na Štrandu udruženjima osoba sa invaliditetom

Četrnaest kabina na Štrandu biće besplatno ustupljeno na korišćenje udruženjima osoba sa invaliditetom, dok je ranijih godina i njima naplaćivana puna cena izdavanja.

Kao rezultat razgovora o tome na koji način komunalni sektor može da pomogne osobama sa invaliditetom, javila se ideja da "Gradsko zelenilo" ustupi kabine na Štrandu. Aleksandar Bogdanović, direktor ovog javnog preduzeća za 021 kaže da su sva udruženja koja su pokazala inicijativu i brigu o svojim članovima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << bez izuzetka dobila kabinu na Štrandu.

"Želeli smo da nastavimo tradiciju humanitarnih akcija i pomoći onima kojima je ona najpotrebnija i doneli odluku da prvi put dodelimo 14 besplatnih kabina udruženjima osoba sa invaliditetom i da svim njihovim članovima obezbedimo besplatan ulaz na Štrand, kako bi bar u tom periodu mogli da se okupljaju i uživaju u najlepšoj plaži na Dunavu", rekao je on.

Besplatne kabine na Štrandu dobili su Udruženje "Sunce", Udruženje za cerebralnu paralizu, "Anpasan" šahovski klub slepih, Udruženje slepih "Luj Braj", Društvo za sport slepih i slabovidih, Gradska organizacija gluvih, Društvo za sport i rekreaciju invalida rada Bačka, Društvo za sport i rekreaciju Fruška gora, Društvo oboleleih od Daunovog sindroma, Udruženje reumatskih bolesnika, Udruženje distrofičara, Gradska organizacja slepih, Udruženje učesnika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije i Udruženje paraplegičara.

"Ovaj vid odgovorne politike je novina i voleo bih da ga prihvate i primene i druga javna preduzeća", rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. U Gradskoj kući su danas gradonačelnik i direktor "Zelenila" uručili ugovore svim udruženjima koja su ostavrila pravo na besplatne kabine na Štrandu. (Gordana Ćosić)

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.