Baletska i Muzička škola u novoj zgradi

Izvor: 24sata, 03.Sep.2014, 01:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Baletska i Muzička škola u novoj zgradi

Nova zgrada u kojoj će biti smeštena Muzička i Baletska škola biće gotova sledeće godine. Član Gradskog veća za obrazovanje Vladimir Jelić kaže da će u budžetu za narednu godinu biti obezbeđen novac za gradnju Muzičke i Baletske škole na Bulevaru cara Lazara.

PROJEKAT - Projektna dokumentacija je pripremljena i potrebno je samo obezbediti novac. Obe škole bi bile na istom mestu, učenici bi imali jednu veliku salu za koncerte, koja bi se koristila i za potrebe grada >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << - kaže Jelić.

Izgradnja drugih škola zasad nije planirana. Kada se steknu uslovi za to, prva naredna biće izgrađena u Pariske komune. Ova škola bi trebalo da reši višegodišnji problem stanovnika tog dela grada jer deca moraju da pešače do okolnih škola, neka i po nekoliko kilometra.

Blok oko Ulice Pariske komune nije jedini deo gde nedostaje osnovna škola, tu je i Nova Detelinara, gde je prethodnih godina došlo do povećanja broja stanovnika, pa i dece školskog uzrasta.

Nastavak na 24sata...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.