Bački Monoštor: Izložba fotografija lepota Gornjeg Podunavlja

Izvor: Radio 021, 11.Avg.2017, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bački Monoštor: Izložba fotografija lepota Gornjeg Podunavlja

U Domu kulture u Bačkom Monoštoru, selu nadomak Sombora, u subotu 12. avgusta otvara se izložba fotografija devet renomiranih autora načinjen na nedavno održanom prvom Foto safariju.

Svoje viđenje publici predstaviće Ana Pandžić, Jaroslav Pap (Tanjug), Bora Otić (RTV), Nenad Mihajlović (Blic), Mihal Madacki, Andrej Pap, Goran Mulić (Poljoprivrednik), Ilija Ramić i Darko Dozet (Večernje Novosti).

Na 42 kolor fotografije predstavljen je život, tradicija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kultura i priroda tog prelepog sela koje je poznato i kao selo na sedam Dunava. Na izložbi, osim lepota bisera Gornjeg Podunavlja, kako ovo mesto nazivaju biolozi, dominiraju i fotografije meštana u šokačkim nošnjama te prizori sa ulica ovog kroz vekove čuvenog zapadno bačkog sela.

Bački Monoštor je kroz istoriju bio prirodni rezervat pod carskom, kraljevskom, predsedničkom i svakom drugom zaštitom, a od skoro se može pohvaliti da je i pod zaštitom UNESKO-a.

Izložbu su organizovali Mesna zajednica Bački Monoštor, Udruženje građana "Podunav" i Foto asocijacija Vojvodine.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

"Bodrog fest" u Bačkom Monoštoru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2017, 06:10

Ono po čemu se prepoznaje selo Bački Monoštor kraj Sombora je "Bodrog fest". Manifestacija je to koja spaja monoštorsku tradiciju i zaštićenu prirodu, a svake godine Monoštor u vreme održavanja "Bodrog festa" poseti nekoliko hiljada ljudi. Tako je bilo i ove godine...Fstival je to tradicije i...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.