Automobil-bomba za novosadskog biznismena?

Izvor: Radio 021, 02.Okt.2014, 08:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Automobil-bomba za novosadskog biznismena?

Novosadski biznismen Radovan Radić (44) povređen je juče ujutro u eksploziji na Bulevaru Evrope.

Eksploziv, postavljen ispod parkiranog automobila koji je ukraden u Sremskoj Mitrovici, aktiviran je, kako se nezvanično saznaje, daljinskim upravljačem kada je Radić ulazio u svoj lokal. On je povređen u momentu dok je otključavao ulazna vrata firme, ispred kojih je bio parkiran auto-bomba.

Mada je prvobitno delovalo da je vlasnik građevinske firme "Dinamik media" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << slučajna žrtva eksplozije, policija ne isključuje mogućnost da je upravo on bio meta napada.

- Postoji verovatnoća da je napadač čekao momenat da Radić priđe svom lokalu i da je tada aktivirao eksploziv - navodi izvor 24sata. Radić je juče operisan u Kliničkom centru Vojvodine.

Kako se saznaje, "seat" pod koji je postavljen eksploziv ukraden je pre dve nedelje u Sremskoj Mitrovici. Takođe, tablice na njemu su lažne, ukradene nedavno sa jednog "renoa" u Novom Sadu. Na mestu eksplozije navodno su pronađeni elektronski delovi koji ukazuju da je u pitanju plastični eksploziv, koji je aktiviran daljinskim upravljačem.

Kamere snimile bombaša?

Prema nezvaničnim podacima, nadzorne kamere sa obližnjih lokala su u utorak uveče snimile muškarca sa fantomkom na glavi kako postavlja eksploziv pod automobil. Snimak je odnet u policiju.

Radićevi poslovi

Vlasnik "Dinamik medije" ima dosta prijatelja među političarima i policijom, a jedan od bliskih drugova mu je i Bogdan Pušić, bivši zamenik šefa Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala.

"Dinamik medija" se bavi uslugama u građevinarstvu, po sistemu ključ u ruke. Firma je do sada izgradila više od 70.000 kvadratnih metara stambenog i poslovnog prostora, a ima i partnerski odnos sa više od tridesetak poznatih građevinskih firmi u regionu.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.