Aji Jung uručen orden Francuske

Izvor: Radio 021, 27.Okt.2016, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aji Jung uručen orden Francuske

Ambasadorka Francuske Kristin Moro uručila je večeras orden Umetnosti i književnosti u rangu viteza direktorki Beogradskog festivala igre Aji Jung.

Moro je rekla da Jung svojim radom otelotvoruje veru u principe kojima su Francuzi beskrajno i iskonski privrženi, da je kultura deo ljudskog bića, da mu daje poseban kvalitet, jedinstven sjaj, univerzalna je i ne haje za granice. Kultura je živa, neprestano se menja, bez nje se ne može živeti i stoga se treba boriti da bude >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << prenesena mladima, dodala je ambasadorka.

Moro je dodala da večeras ne nagrađuje samo izuzetan doprinos Aje Jung povezanosti srpskih igrača i koreografa, francuskih kompanija i srpske publike, već da se večeras proslavlja i to što, zahvaljujući njenom pregalaštvu, kultura zauzima važnije mesto u životu građana Srbije, Francuske i brojnih drugih zemalja, te da Jung prenosi umetnost igre novim generacijama igrača i koreografa u Srbiji.

"Rođeni ste u Beogradu, u Francuskoj ulici, što vas je možda predodredilo da upravo sa Francuskom imate neku posebnu vezu", rekla je ambasadorka Francuske, uručujući orden u ime Ministarke kulture i komunikacija Francuske.

"Velika je čast kada priznanje dolazi iz jedne velike i u istorijskom smislu nesagledivo bogate kulturne sredine, u naš mali grad na Balkanu. Hvala vam svima na tome", rekla je Aja Jung na prijemu organizovanom u njenu čast.

Beogradski festival igre osnovan je 2003. godine, a 2012. nemački stručni časopis "Balet Tanc" okarakterisao ga je kao "najreprezentativniju manifestaciju Starog kontinenta".

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Aja Jung - vitez Francuske ulice i pravi francuski vitez

Izvor: N1 televizija, 27.Okt.2016

Direktorki Beogradskog festivala igre (BFI) Aji Jung uručen je orden umetnosti i književnosti Ministarstva za kulturu i komunikacije Francuske u rangu viteza. Primajući orden Jung je rekla da od danas više neće biti vitez samo Francuske ulice i dorćolskih uzbrdica, već i pravi vitez francuske...Ambasadorka...

Nastavak na N1 televizija...

Moro uručila Aji Jung orden Francuske

Izvor: B92, 27.Okt.2016

Ambasadorka Francuske Kristin Moro uručila je večeras orden Umetnosti i književnosti u rangu viteza direktorki Beogradskog festivala igre Aji Jung...Tom prilikom, Moro je rekla da Jung svojim radom otelotvoruje veru u principe kojima su Francuzi beskrajno i iskonski privrženi, da je kultura deo ljudskog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.