(VIDEO) KRALJ MASTERSA: Đoković stigao Federera, uskoro pada rekord Nadala

Izvor: Kurir, 19.Apr.2015, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) KRALJ MASTERSA: Đoković stigao Federera, uskoro pada rekord Nadala

Pobedom u Monte Karlu Novak Đoković je stigao do 23. Mastersa u karijeri. Time je najbolji svetski teniser stigao Rodžera Federera i Ivana Lendla na deobi drugog mesta večite liste.

Na listi osvajača turnira iz Masters kategorije, koja se računa od 1970. godine, vodi Rafael Nadal sa 27 titula, ali nema sumnje da će taj rekord uskoro pasti i da će srpski teniser postati najbolji u istoriji >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << tenisa u ovoj kategoriji.

Kada su turniri iz kategorije 1000 u pitanju Novak je trenutno najbliži tome da postane prvi igrač u istoriji tenisa koji je osvojio svih devet Mastersa.

Đoković je do sada osvojio četiri titule u Indijan Velsu, pet titula u Majamiju, dve titule u Monte Karlu, tri titule u Rimu, tri titule u Kanadi, tri titule u Parizu, jednu u Madridu i dve u Kini. Nedostaje mu jedino Sinsinati.

Od aktivnih igrača na ovoj listi je najbliži Endi Marej koji je do sada osvojio devet trofeja.

Trofejom u Monte Karlu, posle kog je otpevao himnu Bože pravde, Đoković je ušao u istoriju i kao prvi teniser koji je osvojio prva tri Mastersa u jednoj sezoni.

Naredni turnir iz serije 1000 igra se u Madridu od 3. maja. Đoković prošle godine nije učestvovao na ovom turniru, a jednom do sada ga je osvojio i to 2011. godine.
Pogledaj vesti o: Federer

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.