Uživo: Novak se koristio teniskom magijom, pa pozvao doktora, Đoković - Miler 6:4, 7:5!

Izvor: Blic, 26.Jan.2015, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Novak se koristio teniskom magijom, pa pozvao doktora, Đoković - Miler 6:4, 7:5!

Novak Đoković u ovim trenucima igra meč osmine finala Australijan opena protiv Žila Milera iz Luksemburga, a zbivanja sa tog susreta možete pratiti uz Blicsportov blog uživo.

Uz po 12 direktnih poena na obes trane, te manje neiznuđenih grešaka (6 naspram 13), Novak Đoković je osvojio drugi set, sigurno odigravši i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ovaj servis-gem u kome, iznova, nije dozvolio Mileru da dođe do brejk šanse, ma koliko Miler imao fantastične poteze. A ima ih, mora se priznati.

Dodao je gas Đoković baš kad treba!

Brejkom je stigao do 6:5, pa će servirati za osvajanje drugog seta. A stigao je do brejka tek iz treće realizovane šanse, jer se Miler nije dao. No, nakon što je Luksemburžanin napravio očajnu procenu na mreži i omogućio prvu brejk šansu, revanširao mu se Novak na maltene istovetan način, pa se pričekalo na drugu. Nju je Miler "otklonio" sjajnim servisom, ali treću nije, jer je poslao lopticu bekhend paralelom u aut, pa Đoković sada vodi sa 6:5.

Ne da se tako lako Đoković. A i što bi, najbolji je na svetu, zar ne? Ovoga puta je "počistio" Milera u svomo servis-gemu i obezbedio da se, usled rezultata 5:5, u drugom setu odigraju još dva gema.

Činilo se da je Đoković na putu da ostvari brejk, imao je 0:30 u devetom gemu druge deonice, no onda je Miler malo počeo da briljira, a malo i da ima sreće. Pri 30:30 je pogodio lopticom vrh mreže, odakle se ona samo spustila u Đokovićevo polje, posle čega je teniser iz Luksemburga igrom sa osnovne linije osvojio poen za vođstvo od 4:5, i to posle Novakove forhend greške.

Novak Đoković je sigurno odigrao i ovaj svoj servis-gem, ne dozvolivši levorukom rivalu, inače 42. na svetskoj rang listi, da mu ni sada pripreti Zapravo, toliko je Đoković odigrao dobro u ovom gemu da je Miler u jednom trenutku počeo da prevrće očima, jer je postajalo očigledno - da Novak podiže nivo svoje igre.

Da li je vreme za brejk?

Videćemo, jer sledeći servira Žil Miler.

Uz novu tenisku čaroliju (trčanje u punoj brzini u desno, a slanje vrlo kratke, vrhunski odigrane forhend dijagonale tamo gde rival ne može da stigne do loptice), Novak Đoković je po prvi put u drugom setu došao do brejk šanse. Ipak, tri sjajna, zaista više nego dobra servisa Žila Milera donele su mu taj gem, pa Luksemburžanin sada vodi sa 3:4.

Nastavlja Đoković sa sigurnom igrom u svojim servis-gemovima. Ni ovoga puta nije dozvolio rivalu da dođe do brejk lopte, mada je Luksemburžanin definitivno podigao nivo svoje igre i sve više koristi promenu ritma, "pozivajući" Novaka na mrežu, pa onda nastavljajući da ga "tera" ka osnovnoj liniji. Za sada se naš teniser bolje snalazi, no daleko bolje to čini u svojim servis-gemovima nego kada Miler servira. A upravo Miler sledeći servira.

Siguran je Luksemburžanin u svojim servis gemovima, štaviše - sigurniji je nego u prvom setu. Uglavnom igra sa osnovne linije, ima prilično precizan levoruki forhend, a ne libi se ni da izađe na mrežu, što nije toliko koristio na startu meča.

Stigao je do vođstva 2:3 bez mnogo problema koje bi mu Đoković zadao. Sledeći servira Novak.

Nije dugo prošlo da se posle "nule" Đoković vrati na pobedničke staze. Štaviše, uradio je to na istovetan način kao njegov rival: 15:0, 30:0, 40:0, osvojen gem.

Na potezu je sada Žil Miler, rezultat je 2:2 u drugom setu.

Iako smo očekivali da će uloge biti zamenjene, Žil Miler je prvi teniser koji je u ovom meču uspeo da rivala ostavi "na nuli", pa je bez izgubljenog poena, uz dve Novakove greške (jedan vrlo, vrlo mali aut i jedno slanje loptice u mrežu) osvojio svoj servis gem i došao do vođstva od 1:2.

Zanimljivo je okončan drugi gem drugog seta, koji je na Novakove servise i pripao Đokoviću, uz dva izgubljena poena.

Posle nekoliko "standardnih" razmena udaraca, pri vođstvu od 40:30 Đoković je servirao snažno, ne i u neki naročiti ugao polja, no Žil Miler je, nekako, uspeo da promaši čitavu lopticu, iako je snažno zamahanuo reketomo u nameri da je vrati na drugu stranu terena.

Izuzetno kvalitetnim servisima, koji su potpuno "odbacili" Novaka od osnovne linije, Žil Miler je otpočeo drugi set. Uz jedan izgubljeni poen, i to tek kada je bilo 40:0, osvojio je prvi gem druge deonice, pa je red došao na Đokovića da servira.

Posle 32 minuta igre i jednog brejka Novak Đoković je, svojim servisima, uz blago povijene prste zbog ogrebotine o kojoj smo vam pisali, osvojio prvi set protiv Žila Milera rezultatom 6:4.

Još dva seta i - Novak će biti u četvrtfinalu Australijan opena, u kome ga čega Miloš Raonić.

Javili smo vam da je Novak proklizao u prethodnom gemu, a uoči svog servis-gema, u kome servira za osvajanje prvog seta, morao je da zatraži pomoć lekara.

Razlog?

Kada je proklizao i gotovo pao, nije ispustio reket pa je ogrebao dva prsta kojima je dotakao tlo.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.