Uživo: Endi brejkom otpočeo drugi set! Đoković - Marej 7:6(5), 0:2!

Izvor: Blic, 01.Feb.2015, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Endi brejkom otpočeo drugi set! Đoković - Marej 7:6(5), 0:2!

Došao je i taj dan. Novak Đoković igra protiv Endija Mareja za titulu na Australijan openu, a zbivanja sa finala prvog grend slem turnira u 2015. godini možete da pratite iz minuta u minut uz Blicsportov blog uživo. Prvi set je osvojio Nole, a igra se drugi.

Loše igra Novak, nešto ga izgleda muči, fizički... I, to se odmah odražava na rezultat. Uz tri njegove greške, Marej je napravio brejk >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i poveo sa 2:0 na startu drugog seta. Šteta, šteta...

Marej je sigurnom igorom osvojio svoj servis-gem na startu druge deonice, no... mi ćemo se još malo zadržati na onoj uvodnoj.

Novak Đoković i njegov rival su odigrali mnogo sjajnih razmena udaraca u prvom setu, a jedan se posebno izdvojio. Toliko, da je Noletu aplaudirala čak i Marejeva devojka.

POGLEDAJE ZAŠTO.

Ma, bravo!

Konstantno je imao inicijativu Marej u početnom delu taj-brejka, jer je konstantno i uspevao da izađe kao pobednik iz većine dugih razmena udaraca. Tako je stigao do prednosti od 2:0, pa 4:2, no onda je Đoković počeo da se potpuno oslanjan na servise. Svoje dobre, a očajan Marejev drugi.

Pomoglo je to Novaku da preokrene na 5:4 u svoju korist, da bi minut kasnije fantastičnom defanzivom Đoković bio na korak od izgubljenog poena. No, pri rezultatu 5:5, Marej je očajno odigrao u potpuno dominantnoj situaciji, pa kada je volej upućen sa mreže poslao u aut, reketom je, vrlo besan, udarao po stubu koji drži mrežu.

Bio je to momenat koji je odlučio prvi set, jer je set-loptu Novak iskoristio da natera Mareja na novu grešku, pa je prvi set, rezultatom 7:6(5) završen posle čak 72 minuta sjajne borbe.

Sedamdeset i dva minuta.

Jedan set.

Biće ovde još drame, ali - ide u dobrom pravcu.

Ne greši Endi Marej kao u sredini prvog seta. Bar ne u svojim servis-gemovima.

Bez mnogo muka, a i bez mnogo rizika, osvojio je 12. gem i izborio taj-brejk

Vrlo brzo se vratio "u život" Novak posle prokockane prednosti. Odličnom, iznova agresivnom igrom, uz raznovrsne udarce i gotovo potpuno različite poene od onog prethodnog, osvojio je svoj servis-gem i poveo sa 6:5. Sledeći servira Endi Marej.

Ne ide Novaku sada, ne pomaže ni intervencija doktora koji mu je ogrebotinu na prvom zglobu kažiprsta desne ruke sanirao nekim sprejom. A zato ide Mareju, koji je bez izgubljenog poena, a bez potrebe da izlazi na mrežu, osvojio svoj servis-gem, u kome je Đoković dvaput poslao lopticu u mrežu.

Uoči desetog gema, Novak Đoković je zamolio sudiju da utiče malo na navijače, jer je jedan od njih uzviknuo u prethodnom gemu "aut", kada je Nole odigrao dobro. Nervozno je delovao tom prilikom naš teniser, koji sada čeka Endijeve servise.

Đokovića muči posekotina koju je zadobio prilikom pada na terenu početkom ove nedelje i to se vidi i po tome štojedva čeka da mu doktor to previje na tajmautu, a i po onome što pruža na terenu.

Taman kada je servirao za osvajanje prvog seta, Marej ga je naterao na defanzivu, izgradivši 15:40 uz dve Novakove greške i jedan sjajan forhend, da bi potom osvojio i sledeći poen, primakavši se na 5:4 pred svoje servise.

Uzvraća Đoković na brejk Mareja - istom merom!

Strpljivo, polako, sa osnovne linije - izdržao je silovite servise Mareja koji baš "zapinje" kod prvog, jer ga drugi ne služi, a onda dočekao svoju šansu. Prvu za brejk nije iskoristio, a drugu jeste - jer je naterao rivala na grešku! Vodi 5:3 i sledeći servira - naš Đoković.

Podigao je nivo svoje igre Marej - i stigao do brejka!

Mora se priznati, odlično se i kreće i odlično udara lopticu, pa je brzo izgradio prednost od 15:40. Iako je Novak strpljivom igrom uspeo da izjednači, Marej je iskoristio treću brejk šansu u ovom gemu, petu ukupno, za brejk i prilazak na 4:3 pred svoje servise.

Odličan gem su odigrali finalisti Australijan opena! Marej je na kraju osvojio taj servis-gem, uz dva izgubljena poena zbog razornih Đokovićevih forhenda, a poslednji poen pripao mu je posle više od dvadeset razmenjenih udaraca.

I jedan i drugi su tada bili sjajni na osnovnoj liniji, a koliko su se dobro borili svedoči i da je Đoković po završetku tog poena aplaudirao Mareju zbog zalaganja i kvaliteta koji je pokazao.

Mada, kada smo kod kvaliteta, moramo da spomenemo i nešto drugo: Đoković u 4. setu protiv Vavrinke, u polufinalu, nije imao ni jedan jedini direktno osvojeni poen (onaj u kome pošalje lopticu u suparničko polje, a rival ne stigne ni da je dotakne reketom). Nijedan jedini put. A u prvih pet gemova protiv Mareja - ima već 14 direktnih poena.

Nema šta, Novak igra daleko bolje posle uvodna dva gema i one tri spasene brejk šanse u nizu. Naročito je bio dobar sada u samom serviranju, a dva "slajs" servisa, koji su slali lopticu, posle odbitka od polje, dalje od Marejevog domašaja - doprineli su da uz samo jedan izgubljen poen Novak stigne od 3:1 do tri gema prednosti.

Osokoljen svojim majstorijama u prethodnom, servis-gemu, Đoković je "ubacio u drugu brzinu" i stigao do brejka!

Potpuno je saterao Mareja u defanzivu, iako je Britanac servirao, naročito krosteći njegov loš drugi servis (pet ih je bilo u dosadašnjem delu meča, svih pet poena osvojio je Novak), a onda je Đoković sve to "začinio" savršenim forhend riternom kojim je, pri rezultatu 15:40, došao do brejka za vođstvo od 3:1!

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uživo: Nole vratio brejk u drugom setu! Đoković - Marej 7:6(5), 1:2!

Izvor: Blic, 01.Feb.2015

Došao je i taj dan. Novak Đoković igra protiv Endija Mareja za titulu na Australijan openu, a zbivanja sa finala prvog grend slem turnira u 2015. godini možete da pratite iz minuta u minut uz Blicsportov blog uživo. Prvi set je osvojio Nole, a igra se drugi...Kratko smo se mi radovali zbog Novakovog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.