Đokovićeva 30. GS pobeda u nizu

Izvor: B92, 29.Jun.2016, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đokovićeva 30. GS pobeda u nizu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo Vimbldona pobedom nad Adrijanom Manarinom sa 6:4, 6:3, 7:6

Srpski teniser stigao je do 30. uzastopne Gren slem pobede za dva sata i osam minuta igre, a za rivala imao je izuzetno borbenog i neugodnog Francuza.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Protivnik u narednom kolu biće mu bolji iz meča Tomaš Belući – Sem Kveri.

Uskoro opširnije...

Đoković je nešto slabije otvorio meč, imao je problema sa servisom, pa je Manarino stigao do dve brejk šanse. Međutim, Srbin se brzo konsolidovao i preokrenuo za prvi gem na meču.

Međutim, nije uspeo da nametne svoj ritam igre, Francuz je lako izjednačio, nakon čega je Đoković pojačao pritisak i stigao do svoje brejk šanse, ali je ne koristi.

Nakon toga osvaja gem bez izgubljenog poena, ali Manarino nastavlja sjajno da mu parira i u narednim gemovima (4:4).

Đoković nakon prvog gema više nije imao problema na svom servisu, čekao je šansu da padne koncentracija rivala, i dočekao je u desetom gemu. Manarino je napravio četiri greške i Đoković je stigao do brejka za 6:4.

Pet uzastopnih gemova izgubio je Manarino, Đoković je bez problema poveo sa 3:0 u drugom setu, a nalet srpskog tenisera prekida rival za 3:1.

Đokovića je veoma dobro služio servis, nije prepuštao mnogo poena Manarinu. Prvi reket sveta mogao je do nove brejk prilke, ali se posle nešto duže razmene udaraca okliznuo, izgubio poen, posle čega rival smanjuje na 4:2. Đoković je tokom meča često izazio na mrežu i uglavnom bio siguran.

Ipak nije se predavao Francuz, vodio je 40:0 u svom servis-gemu, znažnim servisom hteo je što pre da završi posao, ali je duplom greškom sebi zaklomplikovao situaciju. Đoković poravnava na 40:40, ali potom izbacuje loptu u aut, a Monerino slajsem osvaja poen za 5:3. Perfektnim servis gemom srpski teniser dolazi do drugog seta sa 6:3.

Velika borba na početku trećeg seta. Đoković je ispustio brejk loptu, a zatim je rival imao čak pet brejk prilika, pa sprski teniser uz dosta muke poravnava na 1:1. Manarino je podigao nivo svoje igre, često je pogađao linije, pa do kraja šestog gema nijedan igrač nije imao brejk šansu - 3:3.

Dve greške na svoj servis napravio je Manarino, Đoković je prvu šansu za brejk propustio kada je loptica upala u kantu za đubre, ali je već naredni poen iskoristio za 40:15. Manarino spasava prvu loptu, ali u narednom poenu ne uspeva da prebaci mrežu, pa srpski teniser prelazi u vođstvo - 4:3.

Dva asa napravio je Đoković čime je ubrzao igru, a Francuz je perfektno odserivrao u nastavku i tako izborio ostanak u meču - 5:4. Đoković je servirao za pobedu, ali je sebi zakomplikovao situaciju, pa mu neugodni Manarino oduzima servis za 5:5, a zatim i potvrđuje brejk i obezbeđuje makar taj-brejk.

Kriza u igri srpskog tenisera prestala je u taj-brejku, Manorino se izlascima na mrežu trudio da iznenadi Đokovića, nekoliko atraktivnih poena izveo je prvi reket sveta čime je razbudio uspavanu publiku, uzvratio je Francuz, ali Đoković stiže do dve meč lopte. Posle dobrog servisa uputio je udarac u nebranjeni deo terena, ali lopta odlazi u aut. Potom je servirao Manorino i sjajnim riternom Novak stiže do pobede - 7:6.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

(VIDEO) ISTORIJSKA POBEDA: Đoković savladao Manarina na Vimbldonu i oborio rekord star 46 godina

Izvor: Kurir, 29.Jun.2016

...Ovo je rekordni 30 uzastopni trijumf Novaka Đokovića na gren slem turnirima čime je srušio rekord legendarnog Rod Lejvera iz 1969 i 1970 godine..Bio je ovo prvi duel Srbina i Francuza, trenutno 55 igrač sveta..Đoković će u trećem kolu igrati protiv boljeg iz duela Sem Kveri (SAD, 28) - Tomaš...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.