Uživo: BREJK na startu četvrtog seta, Nole rastužio publiku! Đoković - Federer 6:4, 5:7, 6:4, 1:0

Izvor: Blic, 14.Sep.2015, 04:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: BREJK na startu četvrtog seta, Nole rastužio publiku! Đoković - Federer 6:4, 5:7, 6:4, 1:0

Sudar gladijatora - 42. epizoda. Novak Đoković i Rodžer Federer, mesto Njujork, borba za trofej US Opena koja je trebalo da počne u 22 časa. Ipak, kiša je učinila svoje i finale je počelo tek u 1.19. Sva dešavanja možete da pratite uz Blicsport.rs. blog uživo. Prvi set pripao je Noletu sa 6:4, drugi Rodžeru sa 5:7, a treći opet svetskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << broju jedan sa 6:4!

Da li je ovo početak kraja finala US Opena i Novakov ključni korak ka drugom trofeju u Njujorku?

U svakom od prva četiri seta ovog finala prvi je servirao Federer!

#Djokovic takes the 3rd set 6-4. Can #Federer make a comeback? Live: http://t.co/j7KYJSh9JM #FedvNole pic.twitter.com/SkqzUibHLQ— US Open Tennis (@usopen) September 14, 2015

Sjajno se Nole branio od naleta rivala i poslao mu bekhned pod noge, koji je Rodžer vratio u mrežu za izjednačenje. Do prednosti je došao osmim asom, na koji je Novak odgovorio sa dve dobre bekhend dijagonale za novo poravnanje.

Vodi sa 5:4 u trećem setu i servira da ga osvoji, a ne tako davno bilo je 3:4!

#Djokovic comes up with a break to go up 5-4 and will serve for the set. Listen: http://t.co/Euym8etnW9 #FedvNole pic.twitter.com/KpRa24ld3l— US Open Tennis (@usopen) September 14, 2015

Nije Novak dozvolio da ga neverovatno ponašanje publike, pogotovo izraženo u ovom trećem setu, izbaci iz takta.

Imao je 40:0 i činilo se da bi mogao do lakšeg gema, ali je Federer neočekivano nanizao četiri poena uz greške svetskog broja jedan za brejk loptu koju je ipak poslao u mrežu.

I drugu je Nole uspeo da spasi, pa je izjednačio na 4:4. Možda ga je i publika dodatno motivisala.

Fending him off: #Djokovic saves break points to hold on for 4-4. Live: http://t.co/j7KYJSh9JM #FedvNole pic.twitter.com/R5djwyE1IE— US Open Tennis (@usopen) September 14, 2015

Publika u Njujorku se zaista ponaša, najblaže rečeno, onako kako svetski broj jedan nikako ne zaslužuje.

Gotovo svaki put kada Novak promaši prvi servis čuje se oduševljenje u publici, pa čak i aplauzi u gledalištu, što je zaista neshvatljivo, koliko god da su na strani Federera.

Posle razmene brejkova, Federer je "namestio ruku" i svoj drugi vezani servis gem uzeo sa nulom za novo vođstvo i 3:4.

Našao se Đoković u nezgodnoj situaciji, imao je 0:30, ali je smirenom igrom terao rivala na greške, nanizao četiri poena i izjednačio na 3:3 u trećem setu!

Za manje od minut je Federer sa nulom osvojio gem i preokrenuo na 2:3, i sredinom trećeg seta najavio produžetak neizvesne borbe.

Mali pad koncentracije i dve duple servis greške skupo su koštale Novaka, jer je Federer odmah uzvratio ribrejkom!

Kombinacija bekhend paralele, pa unutrašnje forhend paralele donela mu je prednost, nakon čega je napravio duplu servis grešku i potom pogodio mrežu, pa je Federer poravano na 2:2 u trećem setu.

It's a break! #Djokovic takes the 2-1 in the 3rd set. Listen: http://t.co/Euym8etnW9 #usopen #FedvNole pic.twitter.com/RQHVYFc0VD— US Open Tennis (@usopen) September 14, 2015

Federer deluje bolje na terenu u ovim trenucima, i psihička prednost je na njegovoj strani, ali je Novak i pored mnogo muka i izgubljene agresivnosti uspeo da poravna na 1:1 na startu trećeg seta.

This is now a monster game for both guys to win — Brad Gilbert (@bgtennisnation) September 14, 2015

Novakov trener Boris Beker je u između drugog i trećeg seta otišao na pauzu, i nije stigao da se vrati na vreme u boks, pa je propustio prvi gem, koji je pripao Federeru uz jedan izgubljen poen.

In the 2nd set #Djokovic faced 9 break points while #Federer faced none. Live: http://t.co/j7KYJSh9JM pic.twitter.com/tvHSRGIfkU— US Open Tennis (@usopen) September 14, 2015

Nešto bolji je Rodžer bio u finišu drugog seta, najpre je uzeo svoj servis gem, a onda opet imao brejk prilike u 12. gemu, ovoga puta dve vezane.

I opet je prvu propustio, da bi drugu, a ukupno četvrtu u drugom setu pretvorio u 5:7!

Igraće se najmanje još dva seta u finalu US Opena!

IT'S EVEN! #Federer breaks #Djokovic to take the 2nd set 7-5. Listen: http://t.co/Euym8etnW9 #FedvNole pic.twitter.com/bqvFvw9V9j— US Open Tennis (@usopen) September 14, 2015

To mogu samo Đoković i Federer! Neverovatnu borbu vodili su u 10. gemu, za uživanje uz sjajne poteze na obe strane!

Imao je Rodžer dve set lopte, ali se Novak sjajno branio i posle 14 minuta poravnao na 5:5 u jednom od najspektakularnijih gemova koji su odigrali u međusobnim okršajima.

Ajde! Saving two set points, #Djokovic pulls even at 5-5. Live: http://t.co/j7KYJSh9JM #FedvNole pic.twitter.com/TwqDqLFxwc— US Open Tennis (@usopen) September 14, 2015
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Federer

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uživo: BREJK na startu četvrtog seta, Nole rastužio publiku! Đoković - Federer 6:4, 5:7, 6:4, 3:1

Izvor: Blic, 14.Sep.2015

Sudar gladijatora - 42. epizoda. Novak Đoković i Rodžer Federer, mesto Njujork, borba za trofej US Opena koja je trebalo da počne u 22 časa. Ipak, kiša je učinila svoje i finale je počelo tek u 1.19. Sva dešavanja možete da pratite uz Blicsport.rs. blog uživo. Prvi set pripao je Noletu sa...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.