USKRATILI MU PRAVO NA RAD: Policija fotoreporteru naredila da obriše fotografije Novaka Đokovića!

Izvor: Press, 24.Jul.2014, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

USKRATILI MU PRAVO NA RAD: Policija fotoreporteru naredila da obriše fotografije Novaka Đokovića!

Neprijatan događaj po našeg kolegu, fotoreportera "Blica" Marka Metlaša dok je obavljao svoj radni zadatak, tačnije dok je pokušavao da ga obavi.

Prema saopštenju Udruženja fotoreportera Srbije (UFO), Metlaš je u sredu, 23. jula oko 13 časova želeo da napravi fotografije tokom snimanja reklame u kojoj je učestvovao najbolji teniser sveta Novak >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Đoković na Bežanijskoj kosi na Novom Beogradu.

Međutim, Metlašu je prišao policajac u civilu i najpre ga legitimisao, da bi mu potom pregledao fotoaparat i zatražio da "obriše" sve fotografije koje je napravio na radnom zadatku, što je fotoreporter i učinio.

PROČITAJTE JOŠ:
DUŠANOV ZAKONIK: Da se danas ovako kažnjavaju, ne bi bilo ubica, silovatelja, pedofila, ni lopova!
PRETI NAM KATASTROFA: Pijaća voda će uskoro biti zatrovana arsenom?
Grad Beograd nije prodao nijedno vozilo na javnom nadmetanju!
   
Potom mu je policajac zatražio da ode sa tog mesta, iako je reč o javnom prostoru, odnosno sportskim terenima na Bežanijskoj kosi, ističe se u saopštenju.
UFO je izrazio najoštriji protest zbog ovakvog ponašanja policajca u civilu i pre svega zbog onemogućavanja Metlaša da obavi svoj radni zadatak, pogotovo što se sve odigravalo na javnom mestu.

"Poseban problem predstavlja prisiljavanje Metlaša da 'obriše' sve fotografije, čime se uništava njegova intelektualna svojina, a takav postupak nije zakonski regulisan i predstavlja grubo krešenje autorskih prava, kako samog Metlaša, tako i kompanije 'Ringier Axel Springer' u kojoj je Metlaš zaposlen. Metlaš svojim ponašanjem ničim nije ugrozio ili ometao snimanje reklame, pa i to kao razlog ovakvog postupka policije otpada", ističe se u saopštenju UFO.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.