Tužni Nole: Mojoj braći nije lako!

Izvor: Vesti-online.com, 07.Okt.2015, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužni Nole: Mojoj braći nije lako!

Novak Đoković kaže da njegovoj braći Marku i Đorđu nije bilo lako da se suoče sa pritiskom u teniskom svetu.

- Marko ima 24 godine i prestao je da se bavi tenisom, a mlađi još nije siguran hoće li nastaviti ili ne i drago mi je što imamo šansu da igramo zajedno pre nego što donese tu odluku - rekao je Novak, koji je sa bratom Đorđem (20) prošao prvo kolo u konkurenciji dublova u Pekingu.

- Imao sam mnogo uspeha tokom karijere, i na juniorskom i >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na profesionalnom niovu, što je stavljalo dodatni pritisak i očekivanja na njih dvojicu. Bilo im je jako teško da se izbore sa time. U stvari, ako pogledate istoriju svih uspešnih sportista i njihovih mlađih braće i sestara, nema mnogo onih koji su uspeli da urade makar nešto približno uspehu najstarijeg - dodao je osvajač deset Grend slem titula.

Novak kaže da se oni suočavaju sa mentalnim izazovima gde god odu i dodaje:

- Naravno, neka vrata su im otvorena, jer su moja braća, pa su dobili poneke pozivnice i slično. Sa druge strane, morali su da se bore sa mnogo više nego njihovi vršnjaci. Pokušavao sam da učestvujem u njihovim karijerama, ali shvatio sam da bi naš bratski odnos koji mi mnogo znači mogao da bude ugrožen ako bih konstantno govorio o tenisu, o tome šta treba da poprave i slično. Kada god žele da razgovaramo, to i učinimo. Moram da kažem da imamo sjajn odnos - zaključio je Đoković.

Novak i Đorđe u četvrtak igraju sa Džekom Sokom i Vašekom Pospišilom u drugom kolu turnira u Pekingu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.