Izvor: Nezavisne Novine, 26.Avg.2016, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Svaka čast Endiju, ali Novak je favorit broj 1"

Novak Đoković se nije proslavio na Olimpijskim igrama, ali je i dalje neprikosnoveni vladar ATP liste.

Shvata to i Rodžer Federer, koji je često umio da omalovažava Đokovićeve uspjehe, ali sada mu je jasno da će se Srbin u Njujorku pojaviti vjerovatno u najjačem mogućem izdanju.

Švajcarca nije zavarao poraz u prvom >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << kolu u Riju od Del Potra - nije zaboravio ko je donedavno, tačnije do Vimbldona, držao sva četiri grend slema.

"Nisam promijenio mišljenje, Novak je za mene favorit broj jedan na US Openu koji počinje u ponedjeljak. Istina je da je u Riju i Londonu imao neprijatne poraze, ali je u međuvremenu osvojio Toronto, u Sinsinatiju nije igrao. Mnogo je bolji u međusobnom skoru od Endija Mareja. I sami znate da mu tvrda podloga i te kako odgovara, Njujork, Melburn, tu se osjeća najprijatnije", rekao je Federer.

Po mnogima najuspješniji teniser svih vremena se osvrnuo na jednu činjenicu:

"Na centralnom terenu teniskog kompleksa u Njujorku je postavljen krov, to će mu svakako pomoći. Uslovi će biti slični kao u Australiji, mirni, bez vjetra. Marej je odličan na vjetru, i Novak je takođe, samo, čini mi se da to za nijansu ide više u prilog Đokoviću. Ne mogu da kažem da nisam impresioniran i Marejem. Imao je fantastično ljeto, osvojio Vimbldon, Olimpijske igre i nadam se da će tako nastaviti. Očekuju nas velika uzbuđenja na US Openu i sjajna trka između njih dvojice", dodao je Federer.

Švajcarac, inače, neće biti na terenu do početka 2017. godine zbog povrede, a povratak je najavio za Australijan open.

(Alo!)
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Federer

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.