Šou u Torontu: Novaku pobeda, ali Štepaneku ovacije (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 29.Jul.2016, 07:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šou u Torontu: Novaku pobeda, ali Štepaneku ovacije (VIDEO)

Trostruki šampion Mastersa u Torontu Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale tog turnira pobedom nad prekaljenim Čehom, 37-godišnjim Radekom Štepanekom u dva seta - 6:2, 6:4, nakon sat i po vremena, za publiku vrlo interesantnog meča.

Ne zbog samog rezultata, jer dileme nije bilo u pogledu konačnog pobednika, ali je zato sve prštalo od pozitivne energije i dobre zabave na terenu u režiji dvojice tenisera, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << na veliko zadovoljstvo ljubitelja ove igre na tribinama.

Obično je Novak šoumen broj jedan gde god se pojavi, ali je u tome ovoga puta prednjačio Štepanek, koji je sporadično slavio poene skakutanjem po terenu i dizanjem ruku što je publika svaki put pozdravljala i prihvatala njegov "ples".

Naravno, njegove simpatične reakcije nasmejale su i Novaka koji je na kraju meča bio pun utisaka o ponašanju njegovog protivnika.

- Zaista je uživanje igrati protiv Radeka, on je sjajan zabavljač - rekao je naš teniser.

- Nije lako igrati protiv nekoga koga toliko dobro poznajete i poštujete ga mnogo. Svi smo zahvalni Štepaneku što je toliko dugo prisutan u tenisu. Ima toliko godina i stvarno je neverovatno šta radi na terenu.

Đoković je prvi set dobio veoma lako, drugi tek malo teže, pošto je morao da reaguje na početni brejk rivala. Ali, od tog trenutka podigao je nivo igre i opravdao ulogu favorita.

- Samo sam želeo da se fokusiram na svaki poen i ne dozvolim mu da me opet "brejkne". Bilo je mnogo "tesnih" poena i lako je meč mogao da ode na drugu stranu. Imao sam sreće što sam ostao fokusiran sve vreme, jer nije lako po ovakvim uslovima, na brzoj podlozi. Nije bilo lako da uzimam brejk, plus Radek mi je pravio mnogo problema sa svojim preciznim loptama koje šalje u ćoškove.

U narednom kolu Novak igra protiv Tomaša Berdiha.

U nastavku pogledajte uzbudljivu razmenu udaraca i najbolji poen na meču koji je pripao Stepaneku.



Toronto, 1/8 finala

Đoković - Štepanek 2:0

Herison - Berdih 1:2

Raonić - Donaldson 2:0

Monfils - Gofan 2:1

Karlović - Dimitrov 0:2

Ram - Nišikori 0:2

Anderson - Tomić 2:1

Sok - Vavrinka 0:2

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.