Rodžers kup: Đoković na startu protiv starih mušterija Monfisa ili Štepaneka

Izvor: Sportal.rs, 02.Avg.2014, 00:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rodžers kup: Đoković na startu protiv starih mušterija Monfisa ili Štepaneka

Prvi teniser sveta Novak Đoković takmičenje na mastersu u Kanadi, Rodžers kupu, otvoriće duelom sa pobednikom meča između Radeka Štepaneka, 35. na ATP listi, i Gaela Monfisa, koji je na 22. poziciji. Đoković je prošle godine igrao u polufinalu, tako da brani 360 bodova.

Novak i Štepanek odigrali su 12 mečeva, a srpski teniser ima 11 pobeda, 10 u nizu, pa pošto mu je Čeh stara mušterija, ni ovog puta >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << ne bi trebalo da ga posebno namuči. U slučaju da mu u drugom kolu rival bude Monfis, do sada su odigrali devet mečeva, a Francuz nije imao šansu da slavi protiv prvog tenisera sveta.

Protivnik u trećem kolu Novaku bi mogao da bude Žo-Vilfred Conga, potencijalni rival već u četvrfinalu je Endi Mari, a u polufinalu Grigor Dimitrov ili Stanislas Vavrinka, jer se nalaze u istom delu žreba. Tako da je Novak nakon žreba priznao da je bio vrlo strašan za njega.

U drugom delu žreba je Rodžer Federer, koji je postavljen za drugog nosioca, prvi meč igra protiv pobednika duela između Petera Polanskog i Jeržija Janoviča, a potom bi sa druge strane mreže mogao da mu se nađe Kanađanin Miloš Raonić.

Prošlogodišnji pobednik mastersa je Rafael Nadal, ali neće braniti titulu jer ga čeka pauza zbog povrede ruke.

(Foto: Beta/AP/Pavel Golovkin)
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.