PREVAZIŠAO ODLAGANJE I BOMBARDERA Nole u četvrtfinalu Vimbldona!

Izvor: Blic, 07.Jul.2015, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREVAZIŠAO ODLAGANJE I BOMBARDERA Nole u četvrtfinalu Vimbldona!

Novak Đoković će nastaviti odbranu titule Vimbldona! U dva dana je stao njegov duel sa Kevinom Andersonom, kog je pobedio sa 6:7 (6), 6:7 (6), 6:1, 6:4, 7:5, a u četvrtfinalu, najbolji teniser sveta igraće protiv hrvatskog predstavnika Marina Čilića, devetog nosioca na londonskom turniru.

Južnoafrički >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << teniser je uz razorne servise u ponedeljak došao do dva seta prednosti, Novak je izjednačio na 6:7(6), 6:7(6), 6:1, 6:4, a onda je mrak na prvom terenu odložio nastavak duela.

Strahovalo se od kiše, a čim su igrači izašli na teren u 14 časova, ona je i počela da pada, pa je Novak u neverici krenuo ka svlačionici, zatim i Anderson.

WATCH Djokovic & Anderson have returned for their one-set shootout but with a few drops of rain in the air... http://t.co/fR2aVVjK5i

Samo Centralni teren ima krov, ali su tu bili zakazani mečevi ženskog singla u četvrtfinalu. Nakon nešto više od 30 minuta, posle zagrevanja, duel se konačno nastavio.

Koliko se čekalo?

Šesnaest sati i 33 minuta prošlo je od kraja četvrtog i početka petog seta.

Početak je za 14. igrača sveta bio kao iz snova. Čak tri asa je napravio i jednom rutinski sa mreže plasirao, pa je poveo na startu petog seta. I Novak je svoj servis gem počeo as udarcem, terao je rivala da šalje lopticu u aut jačim udarcima, pa je izjednačio bez mnogo problema.

Imao je Novak solidan odgovor na servis u trećem gemu, a malo je nedostajalo da dođe do brejk šanse. Anderson je okrznuo liniju, što se videlo i pri čelendžu, da bi zatim poveo sa 2:1.

Čelične nerve pokazao je Novak kada je Anderson imao dve brejk šanse za uvećanje vođstva, uspeo je da izjednači još jednom do novog spektakularnog gema Južnoafrikanca - još dva asa je napravio i održao tempo (3:2).

Tražio je Novak podršku, jedan poen je ispratio sa visoko podignutim rukama, a novi gem obeležila je najduža razmena na meču, od 20 udaraca. Nije bilo novih prilika za brejk, a pri Andersonovih 4:3, Đoković je uz elegantan viner sa osnovne linije i greške rivala ponovo anulirao prednost.

U nastavku je Anderson čak 40. as odservirao, nije bilo šanse da se makar nasluti brejk prilika, dok je Novak za 5:5 odlično reagovao u malo dužim razmenama, hvatajući protivnika na pogrešnoj nozi i bez vremena za reakciju.

Jednom je i vanserijski servis morao da stane. Vezao je Anderson dve duple servis greške pri 5:5, pa mu ni čelendž nije pomogao, Novak je došao do 40:15 i prvu brejk šansu je iskoristio bacivši lopticu pravo u noge rivalu.

Kratio je udarce pri servisu za pobedu Novak, to mu se osvetilo sa Andersonovih 30:0, neutralisanih dubokim dijagonalama, a meč lopta obezbeđena je lošom reakcijom Andersona. Trijumfalno je priveden meč kraju izlaskom na mrežu, što je potpuno razoružalo igrača koji je odigrao meč života.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Spremite se za četvrtfinala: Nole protiv Čilića ne pre 16 časova, na terenu Rodžer i Endi

Izvor: Blic, 07.Jul.2015

Novak Đoković u sredu ne pre 16 časova igra četvrtfinalni duel Vimbldon protiv Marina Čilića...Đoković i Marin će na centralni teren izaći odmah posle Endija Mareja i Vaseka Pospišila koji igraju u 14 časova...U istom terminu Rodžer Federer i Žil Simon igraju svoj duel na terenu jedan,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.