Otkrivena tajna Monfisove taktike protiv Đokovića na US openu

Izvor: Vesti-online.com, 25.Sep.2016, 07:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkrivena tajna Monfisove taktike protiv Đokovića na US openu

Mnogi su bili u čudu gledajući duel Novaka Đokovića i Gaela Monfisa na US openu pošto je Francuz imao prilično čudnu taktiku u prva dva seta. Izgledalo je kao da Monfis želi da iznervira Novaka tako što je igrao van svih šablona, ponašajući se ležerno i nagoveštavajući da je možda povređen.

Međutim, njegov trener Mikael Tilstrom u intervjuu za tennisportalen.se otkrio je o čemu se tačno radilo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
- Bio je pod stresom što je stigao do polufinala i kadao da nije verovao u svoju igru, pogotovo na početku meča. Potom je potpuno usporio igru i koristio je slajs udarce više nego što je uobičajeno što je poremetilo Novaka pa je meč postao potpuno čudan - kaže Tilstrom i nastavlja:

- Mogu to da razumem, ali nismo želeli da nam se ponovi meč od prošle godine jkada je Gael izgubio od Čilića 6:0, 6:1, 6:2, a on je tada igrao slično od samog početka do kraja meča. Možda je nekome to bilo zabavno, ali nije zanimljivo kada u takvim situacijama ne probate da promenite bilo šta.

Na pitanje da li je prilikom spremanja taktike uočio bar neke slabosti u igri Novaka Đokovića Tilstrom odgovara:

- Ne, nema ih. Nekada ima određene uspone i padove i kada se to desi morate da iskoristite priliku. Nije lako dobro servirati protiv njega jer on ekstremno dobro reternira i primorava vas da servirate još jače i rizičnije. Takođe vas tera da mislite da ste mnogo gori nego što jeste. Odličan je u onome što radi.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.