Odlučni Đoković lagano do trećeg kola

Izvor: B92, 03.Sep.2015, 03:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlučni Đoković lagano do trećeg kola

Najbolji teniser sveta Novak Đoković odigrao je još jedan odličan meč na US openu i za nešto više od sat i po vremena se plasirao u treće kolo.

Đoković je u drugoj rundi razbio Andreasa Hajder-Maurera rezultatom 6:4, 6:1, 6:2.

Uskoro opširnije…

U jedinom dosadašnjem okršaju, ove godine u Monte >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Karlu, Novak je slavio sa 6:4, 6:0. Austrijanac je trenutno 52. na svetu, a ove sezone ima skor 19-20.

Pobednik ovog meča u trećoj rundi će igrati sa pobednikom meča Tejmuraz Gabašvili – Andreas Sepi.

Đoković je od početka počeo izuzetno agresivno. Prvih nekoliko poena završio je na mreži, a onda i forhendom naterao protivnika na grešku za 1:0. Austrijanac je vrlo brzo uzvratio jer Novak nije dobro čitao njegov servis na početku, ali je Srbin bio neumoljiv. Odlično je servirao i kratke poene završavao forhendom ili na mreži za 2:1.

Hajder-Maurer snažno je servirao u uvodnim gemovima meča. Skoro svaki početni udarac išao je preko 210 kilometara na čas, što mu je omogućavalo da brzo završava poene – 2:2.

S druge strane, Đokovića je sjajno služio forhend – duga razmena u kojoj je dominirao dijagonalama, pa dve greške rivala za 3:2.

Nije se mnogo toga dešavalo sredinom seta jer je Austrijanac bombardovao prvim servisom. Ipak, pri rezultatu 5:4 desilo se ono što se često dešava kada je neko veliki autsajder – stegla se ruka i pretrpeo je brejk. Đoković je bolje čitao i vraćao servise, brzo se izborio za tri vezane set lopte, a onda je viđen najlepši poen na meču.

Novak je odlučio da skrati razmenu i drop šotom po dijagonali pozvao je Andreasa na mrežu. Ovaj je poslao dubok slajs, ali je usledio divan lob za vođstvo u setovima – 6:4.

Kako je završio prvi, najbolji igrač na svetu počeo je i drugi set – sigurnim servisom i brejkom. Lako je poveo sa 1:0, a onda i napao servis protivnika. Viđeno je nekoliko dugih razmena koje je dobio Đoković, ponovo je forhendom kreirao poene i tačno znao kad da ubrza, a kada da uspori.

To mu je donelo novi brejk, da bi potom sigurno odservirao i laganim volejom potvrdio stečenu prednost – 3:0.

Austrijančeva igra počela je da se raspada zbog čega je dvema duplim greškama poklonio Đokoviću 0:30. Imao je Novak i brejk loptu, ali je greškama „pomogao“ rivalu da se upiše na semafor i smanji na 3:1.

Tada se izvukao, ali samo nekoliko minuta nije uspeo. Novak je napravio još jedan brejk i posle samo sat vremena osvojio poen za 2-0 u setovima – 6:4, 6:1.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(VIDEO) ĐOKOVIĆ PROTRČAO DO TREĆEG KOLA: Novak počistio Hajder-Maurera sa terena

Izvor: Kurir, 03.Sep.2015

Srpski teniser za samo 90 minuta savladao Austrijanca, sledi duel protiv Sepija..Srpski teniser Novak Đoković dominantnom igrom savladao je u meču 2. kola US Opena 28-godišnjeg Austrijanca Andreasa Hajder-Maurera sa 3:0 (6:4, 6:1, 6:2). Meč na stadionu "Artur Eš" trajao je samo 90 minuta...Novak...

Nastavak na Kurir...

Đoković bez problema do trećeg kola

Izvor: RTS, 03.Sep.2015

Najbolji svetski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo Ju-Es opena, pošto je sa 3:0 u setovima (6:4, 6:1 i 6:2) savladao Austrijanca Andreasa Hajder-Maurera. Italijan Sepi je sledeći Noletov protivnik. . .Meč...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.