Novakovo 23. Gren slem četvrtfinale u nizu

Izvor: B92, 26.Jan.2015, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novakovo 23. Gren slem četvrtfinale u nizu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je Žila Milera sa 6:4, 7:5, 7:5 i plasirao se u četvrtfinale Australijan opena.

Srpski teniser još nije izgubio set u Melburnu, a ovo mu je 23. uzastopno četvrtfinale na Gren slem turnirima.

Đoković je bio oprezan pred prvi međusobi duel sa 31-godišnjim Luksemburžaninom, ali je na kraju bez većih problema ostvario pobedu, iako nije blistao.

Napravio je po jedan brejk u sva tri seta, nije ispustio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nijedan servis i u odličnom raspoloženju dočekuje duel sa Milošem Raonićem u četvrtfinalu. Kanađanin je prethodno posle maratona pobedio Felisijana Lopesa sa 3-2.

Srpski teniser imao je na kraju odličnu statistiku – 47 vinera i samo 16 neiznuđenih grešaka (Miler 37-32). Odservirao je 13 as udaraca, a samo je u šestom gemu imao probleme kod svog servisa kada je Miler i imao sve četiri brejk lopte na meču.

Tok meča:

Miler nije bio nervozan na startu. Bez većih problema je dobio uvodna dva servis gema i imao je startnu prednost zahvaljujući svom najvećem oružju - odličnom servisu.

Dobio je Miler i svoj treći servis gem lako, ali je Novak u sedmom došao do prve šanse. Srpski teniser odigrao je nekoliko sjajnih udaraca, posebno je briljantan biop lob za 0:30, izborio se za tri vezane brejk šanse i drugu je iskoristio za vođstvo od 4:3.

U devetom gemu Novak je u pokušaju da napravi još jedan brejk povredio prste desne ruke, posekao se, pa je morao da zatraži medicinski tajm-aut. Nije ta povreda poremetila najboljeg tenisera sveta, koji je bez problema odservirao za 1:0 u setovima (6:4).

Iako je bez problema dobio prvi set odigravši nekoliko sjajnih poena, Novak je bio daleko od svoje najbolje igre.

Nije uspevao da u kontinuitetu vraća servise Milera koji je početkom drugog seta lako dobio nekoliko svojih servis gemova.

Prvu polušansu u drugom setu Đoković je imao u sedmom gemu. Izborio se za brejk loptu briljantnom pasing dijagonalom, ali Miler se servisima izvukao iz neugodne situacije i poveo je sa 4:3. U devetom gemu Đoković je imao novu polušansu, izborio se za 0:30, ali Miler je dobio četiri vezana poena i ponovo se izvukao.

Veliku šansu Novak je propustio u 11. gemu. Ponovo je stigao do brejk šanse, ovoga puta je ušao u poen, sve je odradio kako treba, ali je promašio zicer na mreži. Ipak, Miler se ovoga puta nije provukao. Spasao je još jednu brejk loptu, ali Đoković se izborio i za treću, sačekao je grešku rivala i poveo je sa 6:5. To je praktično bio brejk za 2-0 u setovima, pošto je Novak ponovo lako dobio naredni servis gem, pa je posle 78 minuta došao na set od četvrtfinala.

Novak je imao nekoliko šansi na startu trećeg seta, ali nije ih iskoristio, pa je Miler u šestom gemu stigao do prvih brejk lopti. Imao je prvo dve vezane, pa onda još dve, ali nije uspeo da dođe do prednosti od 4:2. Novak je odigrao najbolje kada je bilo najpotrebnije i izvukao se iz prve nezgodne situacije, a gem je dobio fantastičnim poenom.

Ipak, srpski teniser nije uspevao da slomi servis Luksemburžanina koji je nastavio da igra svoju igru. Nove brejk šanse Đoković je imao u 11. gemu. Bilo je 15:40, Miler je uspeo da dobije naredna dva poena, ali Đoković se nije predao, dobio je novu priliku i sjajnom bekhend dijagonalom došao je do brejka. Tu je bio i kraj, Đoković je lako u narednom gemu odservirao za pobedu i novo Gren slem četvrtfinale.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.