Novakov hotel kosovskom tajkunu

Izvor: Vesti-online.com, 26.Maj.2015, 06:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Novakov hotel" kosovskom tajkunu

Najpoznatiji srpski sportista Novak Đoković neće graditi hotel na Kopaoniku, jer je lokaciju uz kompleks hotela Grand, gde se nekada nalazio kafe "Doli Bel", a sada restoran "Novak", njegov otac Srđan Đoković prodao kontroverznom biznismenu sa severa Kosova Zvonku Veselinoviću.

Prema informacijama medija, plac, projekat koji je uradio CIP i dozvolu koju su Đokovići dobili od opštine Raška i nadležnog ministarstva, Veselinović je platio 600.000 evra.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Na ekskluzivnoj kopaoničkoj lokaciji, površine 900 kvadrata, koju je porodica Đoković kupila pre nekoliko godina, Veselinović će graditi hotel sa pet zvezdica, izgledaće kao planinska kuća i biće, kako tvrdi Veselinović, nešto do sada neviđeno na Kopaoniku. Neće biti glomazan, imaće 14 superluksuznih apartmana, tri sobe i podzemne garaže, podzemni bazen i podzemni spa-centar. Zvaće se "Doli Bel" i biće u vlasništvu porodične firme Veselinovića Inkop, koja je registrovana u Ćupriji.

Srđan Đoković je izjavio da je za njegovu porodicu plac na Kopaoniku više bio emotivni nego poslovni interes. Za Kopaonik Đokovići su vezani još od devedesetih godina kada su na planini, gde je Novak naučio prve teniske korake, držali restoran i bavili se turizmom. Sa Zvonkom Veselinovićem Đokovići se poznaju odavno, bili su komšije iz Zvečana.

Veselinović je javnosti u Srbiji postao poznat kada je u vreme dok je na vlasti bio Boris Tadić svojim kamionima i građevinskom mehanizacijom podizao barikade na severu Kosova i gradio alternativne puteve. Neki beogradski mediji nazivali su ga švercerom nafte (godinama držao veliku benzinsku pumpu u naselju Dudin krš između severne i južne Mitrovice) i kriminalcem.

Veselinović je svojevremeno uhapšen na Kopaoniku i odveden u kraljevački zatvor, gde je u pritvoru proveo nekoliko meseci. Kasnije je oslobođen svih optužbi. Nakon dolaska sadašnje vlasti, ponovo je postao ugledni biznismen, na Kosovo retko dolazi i uglavnom se viđa u društvu sa poznatim političarima i čelnicima policije.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.