Novak objedinjuje „grand-slam“ titule u Parizu ?

Izvor: Press, 25.Maj.2015, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak objedinjuje „grand-slam“ titule u Parizu ?

Đoković po prvi put favorit za osvajanje Rolan Garosa. U četvrtfinalu se očekuje novi Novakov duel sa Nadalom.
       Celokupna pažnja, teniske javnosti, usmerena je ka glavnom gradu Francuske. Da li je konačno došao momenat, da se prekine pobednički niz Rafaela Nadala u Parizu? Da li će Novak Đoković potvrditi, da je trenutno bez premca, i osvojiti pehar koji mu nedostaje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da kompletira „grand slam“ titule? Srpski teniser, odlično igra, i dominira teniskom scenom ove godine. Bilans pobeda i poraza 35-2, dovoljno govori, u kakvoj formi se nalazi, teniser iz Beograda. Ubedljivo je prvi na rang listi ,osvojio je najviše turnira i najuspešniji je igrač na šljaci. Najvažniji ispit ove godine za njega, sigurno je turnir u bolonjskoj šumi.
 
     Đoković ima u svojoj kolekciji, pehare sa Otvorenog prvenstva Australije, Vimbldona i US Opena. Da bi kompletirao „grand-slam“ titule, potrebno mu je samo još pobeda u Parizu.Ukoliko bude najbolji na Rolan Garosu,imaće šansu, da u toku tekuće godine,osvoji eventualno, sva četiri najveća turnira na svetu. Osim toga, Novak će dati sve od sebe, da ispuni poslednju želju, preminule Jelene Genčić,da postane pobednik turnira u Parizu.
 
     Naš najbolji teniser, odlično je pripremljen (fizički i psihički deluje besprekorno), i uspeva da dobije i mečeve u kojima protivnici pružaju snažan otpor. Srpski teniser se fokusirao na dvonedeljni izazov koji je pred njim i kratko je prokomentarisao, da očekuje da če do mogućeg četvrtfinalnog meča, protiv „kralja šljake“, obojica tenisera biti u dobroj formi. Ukoliko do ovog susreta dodje, uživaćemo sigurno u vrhunskom tenisu kao i uvek, kada igraju Djoković i Nadal. Premda ove godine, na osnovu postignutih rezultata, Novak po prvi put u svojoj karijeri, dolazi kao favorit u „grad svetlosti“, sigurno je da mu neće biti lako, da se domogne titule u francuskoj prestonici.
 
Nadal je ove godine  osvojio samo turnir u Buenos Airesu, i ovo mu je najneuspešnija sezona na zemljanim terenima. Premda su ga mnogi prerano otpisali, ne treba zaboraviti, da je Španac u poslednjoj deceniji, slavio čak devet puta.U glavnom gradu Francuske je skoro nepobediv, a Rolan Garros je za Nadala najvažniji turnir. Prošle godine, posle pobede nad Djokovićem u finalu, izjavio je - Jedna stvar se nikada neće promeniti. Najvažnije mi je da pobeđujem u Parizu. Ništa drugo, mi nije važnije od toga. Premda je posle poraza u Rimu, kratko prokomentarisao da nije smak sveta ako ne bude najbolji u Parizu, sigurno je, da će najbolji igrač svih vremena, na zemljanim terenima, učiniti sve da dokaže da je i dalje veliki igrač  i da mu u Parizu nema ravnog.
 
          Federer igra dobro ove sezone i sigurno drži drugu poziciju na ATP listi. Šljaka nije njegova omiljena podloga, i pitanje je da li može da izdrži duge i naporne mečeve na zemljanim terenima, ali sigurno je da ima dovoljno kvaliteta i iskustva, da pokuša po drugi put, da dodje do titule u Francuskoj. Marej nikada nije bio bolji na šljaci (ove godine je još neporažen na najsporijoj podlozi) i sigurno je da mu neće faliti motiva, da posle poraza od Djokovića u finalu Australian Opena, pokuša da se domogne titule, koju nema u svojoj kolekciji.Osim velike četvorke, treba obratiti pažnju na Kai Nišikorija, koji je stasao u velikog igrača, i koji poseduje odlične fizičke sposobnosti, poput svog trenera nekada - Majkla Čanga.
 
          Viktor Troicki igra dobro i nadamo se da će nastaviti sa dobrim partijama i dogurati do druge nedelje i završnih borbi.i Dušana Lajovića, očekuje veliki izazov u drugom kolu - Stanislav Vavrinka. Ukoliko iznenadi favorita, mogao bi daleko da dogura.U ženskoj konkurenciji, su sigurno prva dva favorita, Serena Vilijams i Marija Šarapova. Ana Ivanović i Jelena Janković igraju promenljivo ove sezone. Poslednjih godina su uglavnom gubile u osmini finala u Parizu. Nadamo se, da će ovaj put, napraviti još koji korak ka završnim mečevima. Nenad Zimonjić će se potruditi da u dubl i miks konkurenciji, dodje do završnih borbi i eventualno osvoji novu titulu Parizu.

                    

Đoković se pridružuje velikoj sedmorci
 
   Ukoliko osvoji titulu na Rolan Garosu, Djoković će postati osmi teniser koji je osvojio sve „grand-slam“ titule. Do sada su to uspeli samo Fred Peri, Don Badž,Rod Lejver, Roj Emerson,Andre Agasi, Rodžer Federer i Rafael Nadal.
 
Nadal koban za Đokovića u Parizu
 
    Novak Djoković, do sada je šest puta gubio od Rafaela Nadala na Rolan Garosu.Dva puta u finalu 2012 i 2014, u polufinalu tri puta 2013, 2008, 2007 i jedanput u četvrtfinalu 2006 godine.
  
Humanitarna akcija
 
   Kao i prethodnih godina, u subotu je održan „Kids day“. Najmladje su zabavljali Bob Sinkler i Big Ali. Celokupan prihod biće dotiran humanitarnim organizacijama "Fete le Mur" i "Tennis en Liberte" i klubovima Francuske teniske federacije, koji se bave socijalnim i humanitarnim aktivnostima.



Pogledaj vesti o: Pariz,   Rafael Nadal,   Tenis

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.