Novak na konopcima, ali meč sa Andersonom i Živino proročanstvo daju veru u bolje sutra

Izvor: MozzartSport.com, 01.Jul.2016, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak na konopcima, ali meč sa Andersonom i Živino proročanstvo daju veru u bolje sutra

Kiša spasila srpskog asa, Kveri ima 2:0 u setovima

Ako je birala trenutak, onda je kiša na Vimbldonu izabrala najbolji momenat da opet počne da pada. Spasila je Novaka Đokovića eliminacije u trećem kolu. Svetski broj jedan i branilac trona na Vimbldonu je u nokadaunu na travi londonskog grend slem. Amerikanac Sem >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Kveri je neverovatnom igrom uspeo da povede 2:0 u setovima dođe nadomak senzacije, ali je kiša prekinula meča i odložila nastavak za sutra.

Novak će imati dovoljno vremena da se sabere i da sutra krene ka velikom preokretu! Mnogo je razloga zbog kojih može da veruje u preokret i plasman u četvrtu rundu. ne samo zbog kvaliteta i velike prednosti u međusobnim duelima već i zbog primera od prošle godine.

Đoković je prošlog leta gubio gubio 0:2 i 1:4 u osmini finala od još jednog servis-bomabredra Kevina Andersona, ali je uspeo za izejdnači na 2:2 kada je meč prekinut zbog mraka. Novak je dan kasnije posle velike borbe uspeo da osvoji set sa 7:5 i sa ukupnih 3:2 u setovima prođe u četvrtfnale.

Sada je situacija još teža jer Novak čeka sledeći dan sa zaostatkom od dva seta, ali što bi rekao Milan Živadinović: 2:0 je najopasniji rezultat... Nadamo se da će se Živino proročanstvo opet potvrditi.

Kveri je bio neverovatan u prva dva seta. Njegovo najjače oružje servis je funkcionisalo besprekorno. Pogtovo drugi servis sa kojim je Đoković imao velikih problema. Napravio je 22 vinera naspram Novakovih 13, imao je pet asova više od rivala... Novak je u 11. gemu prvog seta spasao tri brejk lopte, potom i dve set lopte u tajbrejku. Međutim, Amerikanac je imao čelične živce i iskoristio treću za 7:6 (8:6).

U drugom setu se Novakova igra potpuno raspala kada nije iskoristio brejk loptu za 2:1. Amerikanac je ušao u seriju, nanizao  pet gemova i sa neverovatnih 6:1 uspeo da dođe na set od najveće senzacije ove godine u svetskom tenisu. U tom trenutku je počela kiša i nastavak meča je odložen za sutra.

Novak do sada u karijeri ima skor od četiri pobede i 16 poraza kada izgubi prva dva seta na grend slemovima. Na Vimbldonu je taj skor 2:5. Ali ako je uspeo ta dva puta, zašto ne bi i treći. Kiša je došla kao poručena... Niz od 30 pobeda na grend slem turnirima je i dalje aktuelan.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.