Novak: Prvo mesto više nije moj prioritet

Izvor: B92, 30.Sep.2016, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak: Prvo mesto više nije moj prioritet

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da je "promenio prioritet", da prvo mesto na ATP listi to više nije i da sada želi da uživa na terenu.

"To ne znači da neću činiti sve da dam doprinos ovom sportu, ali ne želim da igram tenis samo da bih osvajao titule", rekao je Novak u Beogradu.

Kako je objasnio, sada želi da uživa na terenu, kako na treninzima, tako i na mečevima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i ponovio je da posle osvajanja Rolan Garosa - to više nije bio slučaj.

"Ne želim da mislim, ni da se opterećujem brojem jedan i titulama. Ako dođu, oberučke ću ih prihvatiti. Sada sam na 'aktivnom' odmoru. Za sada je plan takav, a sledeća stanica jeste Šangaj (Masters). I dalje postoji 'mikro' povreda, ali ona nije takva da može da bude dugoročni problem. Veoma sam blizu maksimuma, ali mi spomenuta povreda i dalje utiče na servis", rekao je Novak.

Kako je rekao, ključni čovek u njegovoj psihološkoj stabilnosti u prethodnom periodu bio je trener Boris Beker, te je najavio razgovore s Nemcem o produžetku saradnje.

"On je najviše doprineo psihološki, ono što proživljavam, on je veliki deo toga. Razgovaraćemo o nastavku saradnje... Posle Rolan Garosa sam stavio preveliki pritisak na sebe i to mi se nije svidelo. Oduvek uživam u tenisu van turnira, dok je na samim takmičenjima situacija drugačija poslednjih meseci – osećam 'teret i pritisak' priče o istoriji", rekao je Novak.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novak: Prvo mjesto više nije moj prioritet

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Sep.2016

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković rekao je da je "promijenio prioritet", da prvo mjesto na ATP listi to više nije i da sada želi da uživa na terenu..."To ne znači da neću činiti sve da dam doprinos ovom sportu, ali ne želim da igram tenis samo da bih osvajao titule", rekao je Novak u Beogradu...Kako...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.