Novak: Povreda? Ništa ozbiljno

Izvor: B92, 28.Maj.2015, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak: Povreda? Ništa ozbiljno

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da je osetio bol u preponama zbog preteranog klizanja na terenu, ali da nije ništa ozbiljno.

Đoković je u drugom kolu pobedio Luksemburžanina Žila Milera sa 6:1, 6:4, 6:4, i u narednoj rundi ga očekuje susret sa Australijancem Tanasijem Kokinakisom.

“Srećom, nije ništa ozbiljno. Ne postoji nikakva zabrinutost pred naredni meč, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što je najvažnije”, rekao je Novak na pitanje o povredi prepona zbog koje je tražio medicinski tajm-aut u drugom setu.

Nisam bio zadovoljan vremenskim uslovima koji su se menjali, zbog kojih je teren postao teži i bilo je klizavo. Mislim da se tada i desilo, nekoliko puta sam proklizao i napravio čudne promene pravca. Srećom, nije ništa ozbiljno, i biću u redu”, dodao je srpski teniser.

Đoković se potom osvrnuo na poen u trećem setu, kada je vodio 4:1, ali je nesmotrenošću sebi zakomplikovao put do pobede. Sve se desilo na brejk lopti Luksemburžanina, kada je posle odličnog servisa koji je njegov rival poslao u laut krenuo reketom da pokupi lopticu.

Nikada mi se to nije desilo ranije, a nije trebalo ni da mi se desi. Mislim da je to bio pad koncentracije. To je bio veoma loš gem za mene i ne znam ni o čemu sam tada mislio, iskreno. To je bila samo reakcija i smešna situacija. Bilo mi je smešno jer sam vodio 4:1 i imao dva brejka prednosti. Da je bilo drugačije, sigurno se ne bih smejao posle takvog poena”, naglasio je Novak.

Naredni rival srpskog tenisera biće Kokinakis, sa kojim se do sada nije sastajao, a koji je član mlađe generacije koja se probila poslednjih meseci.

To je jedan od igrača nove generacije koji je u naletu i koju pokazuje sve više da zaslužuje da bude tu gde jeste, da se bori na grend slemovima. Talentovan je, ima potencijal i mogućnost da iznenad. Ove godine je malo sazreo, i dalje pričamo o tinejdžeru, ali i dalje pokazuje znake zrelosti koje ne viđamo često u tom uzrastu”.

Novak je sa Milerom igrao na terenu “Suzan Lenglen”, drugom po veličini na stadionu “Rolan Garos”, a na pitanje da prokomentariše koliko “Filip Šatrije” zbog svoje veličine može da pomogne Nadalu, rekao je:

To može da bude jedan od faktora njegovog uspeha jer igra daleko od osnovne linije. I svakom Nadalovom rivalu na Šatrijeu izgleda kao da mora da uloži mnogo veći napor nego na bilo kom drugom terenu na svetu jer je ogroman i osećate da ne možete da dođete do vinera. On stiže svaku loptu, uz to, loptice su teške, posebno u uslovima kakvi su bili u dosadašnjem toku Rolan Garosu. To je savršen teren za njega, za njegov stil igre. Ipak, on je i jedini svoj meč na ovom turniru izgubio baš na tom terenu”.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.