Nole, pobeda nad Rafom i put ka tituli je otvoren!

Izvor: Sportske.net, 22.Maj.2015, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nole, pobeda nad Rafom i put ka tituli je otvoren!

Đoković će ili završiti u četvrtfinalu ili ide do samog kraja, kaže žreb. Novak želi trofej koji mu nedostaje, na tom putu je svakako najteži rival Španac, ali mnogo ranije od meča za titulu! Kako su prošli ostali na žrebu?

Novak će Pariz otvoriti protiv finskog veterana Nieminena, koji je na Rolan Garosu stizao do osmine finala, ali to je bilo pre nego što je Nole debitovao na turniru.

Nakon toga, najbolji teniser sveta ide na pobednika duela >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << nekada najboljeg juniora sveta, Žila Milera i italijanskog specijaliste za šljaku Lorencija.

Po žrebu ga u trećem kolu čeka Tomić koji je 27. nosilac, ali Australijanac hrvatskog porekla nije toliko opasan na najsporijoj podlozi.

Đoković bi preko Gaskea ili veterana Robreda stigao do četvrtfinala gde ga čeka najteži mogući rival, Rafa Nadal.

Legendardni Španac i kralj šljake je šesti nosilac, ovo bi mogao da bude ključ za Srbina u pohodu na titulu kojom bi kompletirao Gren Slem. U polufinalu bi Nole išao na Mareja.

Federer koji će otvoriti protiv kvalifikanta je u drugoj polovini žreba.

Od ostalih Srba Lajović igra sa Gonzalesom, pa će, ako dobije imati vraški težak posao protiv Vavrinke.

Viktor Troicki otvara protiv Nemca Štrufa koji je oko 100. mesta na listi, posle bi mogao na poznate Bolelija ili Darsisa, i Italijan i Belgijanac su uvek opasni. Treće kolo Troickom bi donelo teško iskušenje protiv Ferera.

Krajinović igra protiv Gofana, 17. nosioca. Ako napravi iznenađenje u duelu sa Belgijancem, naredni rival je Kolumbijac Hiraldo.

Kod dama, Ana koja je sedmi nosilac počinje protiv iskusne Švedove, u trećem kolu bi mogla na Bojanu. Srpski derbi bismo gledali ako Jovanovski eliminiše 11. nosioca Karolinu Garsiju, i naravno dobije uvodni meč protiv malo poznate Zurenko.

Jelena Janković će otvoriti protiv kvalifikantkinje, ako dobije i u drugom kolu bi bila favorit protiv Bernardi ili Falkoni, a onda je u trećoj rundi čeka Voznijacki.

Krunić u prvoj rundi igra sa Punitsevom iz Kazahstana, sledeći rival bi joj bila iskusna Svitolina.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Pariz,   Tenis

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Pogledajte Nadalovu reakciju kad je saznao da ide na Đokovića

Izvor: Vesti-online.com, 22.Maj.2015

Žreb je bio neumoljiv za Španca. Ako misli da stigne do jubilarne 10. krune na Rolan Garosu već u četvrtfinalu moraće protiv najboljeg - Novaka Đokovića, prvog favorita za titulu na Otvorenom prvenstvu Francuske...Iako je bilo govora da bi organizatori mogli da "progledaju kroz prste" Nadalu i...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.