Izvor: Blic, 29.Sep.2016, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVI NIN: Sve tajne Fondacije Dragice Nikolić

Kako je moguće da fondacije Novaka Đokovića i Vlade Divca mogu da objave sve svoje donatore, a da je poslovanje zadužbine supruge predsednika Srbije apsolutna tajna - istražuje NIN u novom broju, koji je na kioscima od danas.

Ustav Srbije, u članu koji se odnosi na obaveze predsednika Republika, nije predvideo pomaganje u radu humanitarnih organizacija, a pogotovu ne da se za to koriste državni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << resursi. To je veliki propust, imajući u vidu da je time omogućeno formiranje sive zone u kojoj građanka Dragica Nikolić zgrće ogromne sume novca iz neidentifikovanih izvora za potrebe svog humanitarnog rada, pri čemu koristi logistiku i imovinu kojom raspolaže predsednik države.

Oslanjajući se na zakon o zadužbinama i fondovima po kom nije u obavezi da objavi imena donatora, Dragica Nikolić bez blama krije na koji način je za samo tri godine rada uspela da skupi 10 miliona evra. A da bismo mogli da kažemo da njena fondacija potpuno legalno posluje, morali bi da verujemo kako je silni novac uplaćivan zbog lika i dela Dragice Nikolić, a ne jer bse darodavci nadaju, i možda dobijaju, uslugama njenog supruga Tomislava Nikolića.

Ceo tekst pročitajte u novom NIN-u, a iz sadržaja izdvajamo još:

- O ovome se ćuti: Zašto je Vučić bio u GS UN umesto Nikolića?

- Ekonomija: Srbija na dnu svetske lestvice po ekonomskim slobodama

- Svet: Kako Putin obnavlja Staljinovu tradiciju

- Kolumne: Svetislav Basara, Zoran Kesić i Njuzovci, Ivan Klajn, Dragan Jovanović

- Kultura: Šta će moći da se vidi na novom Oktobarskom salonu

- Fenomeni: Bregzit za Branđelinu

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.