NOVAK JE U 1/2 FINALU RODŽERS KUPA: Svi se i dalje čude kako je Srbin uzeo prvi set (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 30.Jul.2016, 02:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVAK JE U 1/2 FINALU RODŽERS KUPA: Svi se i dalje čude kako je Srbin uzeo prvi set (VIDEO)

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Rodžers Kupa (Toronto), pošto je u dva seta bio bolji od Čeha Tomaša Berdiha - 7:6, 6.4.

Ukupno 25. pobeda i totalna dominacija nad češkim teniserom koji ga je poslednji put savladao 2013. godine u Rimu.

Prvi reket sveta je bio u bezizlaznoj situaciji u finišu prvog seta kada je spasio tri set lopte u taj-brejku, iako je imao servis za pobedu pri >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << rezultatu 5:3 u gemovima.

.@DjokerNole squanders a 5-2 lead but saves 3 set points in TB. What a first set! #RogersCup https://t.co/kRsZ9udpkC pic.twitter.com/JC5EpASFoq

— TennisTV (@TennisTV) July 30, 2016

Prvu brejk šansu Novak je iskoristio u šestom gemu i poveo sa 4:2 posle odličnog poena u kom je šetao Čeha. Zatim je svojim servisom potvrdio brejk, da bi Berdih vezao tri gema za potpuni povratak.

Novak je jedva stigao do šestog, a u poslednjem se našao u velikom problemu. Berdih je imao 6:3 u taj -brejku i servirao je. Tri meč lopte mu nisu bile dovoljne, dok je Novak svoju prvu iskoristio za 1:0  setovima.



Nervoza je učinila svoje i berdih je izgubio servis već u trećem gemu drugog seta. Novaku je, kao i u prvom setu, bila dovoljna samo jedna prilika da osvoji brejk. Poveo je sa 2:1, a drugim asom još jednom potvrdio brejk (3:1).

Srećom po njega, nije moga da pročita komentare koji su se pojavili na društvenim mrežama odmah nakon prvog seta. Tu su ga ''rasturali'' možda i više nego samo Đoković na terenu.

- Berdih ne bi dobio meč protiv Đokovića čak i da vodi 6:0, 5:0, 40:0 i da ima servis. Toliko je loš - bio je samo jedan od komentara na Tviteru.

Foto: AP/Tanjug

Loš ili ne, Čeh je uspeo da stigne do drugog gema u drugom setu na svoj servis. A upravo na početku drugog se žalio sudji na loptice. Jednostavno, sve mu je smetalo posle neverovatno izgubljenog prvog seta.

Ni Đoković nije bio na nekom vrhunskom nivou, ali je igrao taman toliko koliko mu je bilo potrebno da bude korak ispred protivnika. Doduše, i Berdih mu je pomagao slanjem loptica daleko u aut - 4:2.

Čeh je s nulom odservira svoj gem, s tim da takođe nije imao nikakve šanse u osmom gemu drugog seta. Usledio je Novakov servis  za 5:3, a zatim i dve meč lopte na protivnikov. Prvu je ispucao u aut, drugu je Berdih spasio asom i onda smanjio na 5:4.

Berdih je time samo odložio Novakov palsman u polufinale, jer je najbolji svetski teniser sa nulom stigao do šestog gema i drugog seta, za 11 sekundi manje od dva sata igre.

Pobednik ovog duela u polufinalu (u 2 ujutru) dočekuje Gaela Monfisa koji je posle 6:4, 6:4 bio bolji od Miloša Raonića, dok su u drugom Kei Nišikori i Sten Vavrinka.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

VIDEO ĐOKOVIĆ U POLUFINALU RODŽERS KUPA: Novak nije blistao, ali je savladao staru mušteriju Berdiha

Izvor: Kurir, 30.Jul.2016

...Prvi reket sveta igraće u polufinalu protiv pobednika meča Miloš Raonić - Gael Monfis..Bila je ovo 25 pobeda Đokovića nad Berdihom, koji je samo dva puta do sada slavio u međusobnim duelima..Đoković je napravio brejk u šestom gemu prvog seta za 4:2, međutim Čeh se vratio u meč u devetom...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.