Madrid: Novak u novom polufinalu, Miloš nemoćan

Izvor: B92, 06.Maj.2016, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Madrid: Novak u novom polufinalu, Miloš nemoćan

Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Madridu, pošto je u dva seta porazio Miloša Raonića.

Najbolji teniser i sportista planete nije imao previše problema protiv Kanađanina, 10. igrača sveta, savladavši ga u dva seta posle 104 minuta igre – 6:3, 6:4.

Đoković je prvi set rešio u svoju korist za nešto više od pola časa igre, pravovremeno iskoristivši brejk šansu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za vođstvo od 4:2. Milošu nije pomogla ni činjenica da je ubacio čak 18 od 21 prvog servisa u uvodnom delu duela

Drugi deo meča bio je dosta uzbudljiviji, iako tako nije delovalo – pošto je Novak već na startu još jednom oduzeo serivs rivalu. Već u narednom gemu Raonić je imao dve prilike da se vrati, ali se Đoković bez većih problema izvukao.

Sve je praktično moglo da bude gotovo u petom gemu drugog seta, ali je ovoga puta Kanađanin bio taj koji je uspešno rešio dve brejk prilike rivala.

Prvu priliku da reši pitanje pobednika Novak je propustio ponovo na servis protivnika, da bi zatim, posle nove spasene brejk šanse i velike borbe, četvrtu meč loptu pretovrio u konačni trijumf i plasman u novo polufinale.

Bio je ovo sedmi međusobni duel Novaka i Miloša, a naš as zadržao je maksimalan učinak.

Nole će za plasman u finale igrati sa Japancem Keijem Nišikorijem, koji je posle preokreta porazio Nika Kirjosa iz Australije, dok drugi polufinalni par čine Rafael Nadal i Endi Mari.

Duel Španca i Škota na programu je od 13 časova, dok će Srbin i Japanac na teren od 20 časova.

Početak meča doneo nam je po dva sigurna servis gema na ove strane. Novak je krenuo asom, da bi u spomenuta prva dva gema prepustio rivalu dva poena. Ni Miloš nije bio ništa manje ubedljiv. Na identičan način kao i njegov protivnik stigao je do prvog izjednačenja, a uz nešto više muke uspeo je da ponovi isto i za novi egal – 2:2.

Međutim, kako to obično biva kada Srbin igra tenis, posle gema sa nulom, Đoković pojačava ritam i izuzetno inteligentnom igrom stiže do dve vezane brejk šanse, ujedno prve na meču. Koristi već prvu, pošto Raonić izlazi na mrežu, a naš as šalje pasing šot paralelu tačno na liniju – 4:2.

Ni činjenica da je Miloš, svakako jedan od najbolji servera na Turu, pogodio čak 18 od 21 prvih servisa nije napravila probleme Novaku. Isttina, imao je Raonić đus u sedmom gemu, ali je već nekoliko minuta kasnije Đoković pretvorio prvu set loptu u vođstvo u setovima – 6:3.

Novak je drugi deo meča otvorio u istom ritmu, nastavio je da 'šeta' i muči Miloša, ubrzo stigavši do nove dve šanse da protivniku oduzme servis. Raonić je tri puta uspevao da se izvuče, što servisima – što snažnim forhendima, ali je kod četvrte situacije popustio i poslao lopticu u aut – 1:0.

Kanađanin je pokušao nešto agresivnijom igrom da odgovori već u narednom gemu, stigavši do svojih prvih brejk šansi. Ipak, Srbin je dobrim servisima došao do preokreta i potvrdio stečenu prednost. Sve je praktično moglo da bude gotovo u trećem gemu drugog seta, kada je Novak propustio nove dve prilike za brejk, tačnije Raonića je još jednom spasao servis – 3:2.

Naredna dva gema završena su ekspresno – Đoković je sa jednim izgubljenim poenom stigao do svog četvrtog gema, dok je Raonić bio još ubedljiviji za ostanak u 'životu'. Novak je prvu priliku da završi meč propustio na servis Miloša, koji je zatim poveo 0:30, a zatim imao i šansu da se vrati u meč, ali je Đoković u svom stilu, smireno okrenuo situaciju u najboljem gemu u meču i četvrtu meč loptu pretvorio u plasman u novo polufinale – 6:4.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.