Kiša prekinula Novakov pohod ka polufinalu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2017, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kiša prekinula Novakov pohod ka polufinalu

Meč četvrtine finala Mastersa u Rimu između Novaka Đokovića i Huan Martin del Potro prekinut je zbog kiše pri vođstvu našeg tenisera – 6:1, 1:2.

Novak je loše počeo, pošto je još jednom izgubio servis u uvodnom gemu, ali je od tog momenta zaigrao maestralno, napravio tri brejka u nizu i posle 45 minuta igre stigao do prednosti u setovima.

Ono što je posebno moglo da raduje, osim šest osvojenih gemova u nizu, jeste jako dobra Đokovićeva igra – >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << posebno se istakao prilikom riterna, udarca koji ga je i načinio jednim od najdominantnijih tenisera u istoriji, a veoma dobar je bio i u biranju rešenja u prelomnim situacijama.

Početak drugog seta, dok se kiša nije značajno pojačala i primorala igrače da se povuku, obeležila je nešto sigurnija igra 'Diva iz Tandila', koji je tek tada stigao do prvog gema kada servira. Poveo je bez izgubljenog poena, ali mu je rival odgovorio istom merom.

Dvojica prijatelja uspela su da odigraju još jedan meč, pa će Novak biti taj koji će prvi servirati kada se duel bude nastavio.

Ovo 18. međusobni okršaj dvojice prijatelja, a Srbin vodi protiv Argentinca sa 13-4 u trijumfima.

Poslednji put su se sastali na Mastersu u Indijan Velsu u martu, kada je Đoković slavio u tri seta (7:5, 4:6, 6:1), a isti ishod bio je i nešto ranije u Akapulku (4:6, 6:4, 6:4).

S druge strane, Delpo se poslednji put protiv Novaka radovao u prvoj rundi Olimpijskih igara u Brazilu prošlog leta (7:6(4), 7:6(2).

Bolji iz ovog okršaja igraće u borbi za finale sa Dominikom Timom, koji je sjajnom partijom eliminisao Rafaela Nadala.

Drugo polufinale igra se u subotu od 16 časova, a sastaće se Džon izner i Aleksander Zverev.

Meč je krenuo Novakovim servisom, a već u prvom poenu videli smo dugu razmenu koju dobija Del Potro. Argentinac dobija i naredni poen, ali Đoković onda odgovara i dolazi do 30:30. Ipak, usledila je nova greška Novaka iz forhenda, pa ih bekhenda za rani brejk momka iz Tandila – 0:1.

Srbin je i drugi gem otvorio neiznuđenom greškom, ali je potom i Huan Martin dva puta pogrešio iz forhenda, posle čega naš teniser sjajno pogađa iz bekhend paralelu i onda forhendom prvu dužu razmenu rešava u svoju korist za ekspresan ribrejk – 1:1.

Delovalo je da Đoković neće imati problema da stigne do preokreta, i pored promašenog zicera na mrežii na 15:0, ali se Del Potro nije pedavao. Drugi teniser sveta vezao je nove dve greške, ali je onda Argentinac poslao forhend na brejk loptu u aut. Novak je to kaznio divnim forhendom sa puno spina, ali ni to nije bio kraj. pošto je Del Potro nastavio da pogađa sve iz svih pozicija iz forhenda. Ipak, Đoković vezuje dva dobra servisa i smečom dolazi do prvog vođstva – 2:1.

Ni naredni servis gem nije mogao bez uzbuđenja, ali i lepih poena, u kom je Novaku nekoliko centimetara nedostajalo da iz prve naredne prilike drugi put zaredom rivalu oduzme servis. Ono što je propustio nadoknadio je već posle dva poena, pošto je Del Potro pogodio mrežu, a zatim i odservirao prvu duplu servis grešku – 3:1.

U petom gemu je takođe bilo 30:30, ali je Đoković ponovo pronašao dobre servise i potvrdio ranije stečenu prednost, da bi onda natavio da muči Delpa karakterističnim riternima, kao i veoma pametnom igrom – forsirajući bekhend rivala, koji mu je daleko slabiji udarac. Upravo posle kombinacije ove dve stvari stigao je do još jedne brejk šanse i prilike da svojim servisima stigne do prvog seta – 5:1.

Iako je ponovo sebe uveo u nepotreban problem, promašivši nekoliko lakih udaraca, nije dozvolio rivalu da vrati nijedan brejk. Spasao se u nove dve situacije kada je mogao da ostane bez servisa, a onda posle drugog đusa potvrdio vođstvo – 6:1.

Del Potro je tek i četvrtog pokušaja, na startu drugog seta, uspeo da stigne do gema na svoj servis, bez izgubljenog poena, ali je Đoković odmah uzvratio na identičan način – 1:1.

Argentinac je i u narednom gemu nastavio da pogađa prve servise i da lako dolazi do poena, odnosno gemova, da bi ih kiša, koja se nažalost značajno pojačala, prekinula pre nego što je naš igrač trebalo da servira – 1:2.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.